Jesper S. Thybo IM – OPDATERET!

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

OPDATERET: FIDE har allerede bekræftet, at Jesper er udnævnt til International Mester, og han stiller derfor op til DM i Rebild med hans nye titel. Link til Jespers profil i FIDE: HER

 

18-årige Jesper Søndergaard Thybo fra Morsø, der repræsenterer Jetsmark i Skakligaen, er ny dansk International Mester. Det står fast efter 3 IM-normer indenfor to måneder. Først lavede Jesper en IM-norm i Chess Houses IM-turnering i februar måned og fulgte derefter op med en meget sikker norm i turneringen i kystbyen Jurmala lige udenfor Riga i starten af marts måned. 

 

 

IM Jesper Søndergaard Thybo. Billedet er fra sidste runde i Jurmala, hvor Jesper sikrede sig norm nummer to. Foto: Mads Boe

 

Den sidste og afgørende norm kom så i dag i Skakligaen. I den afsluttende dobbeltrunde skulle Jesper score et halvt point, men da han tabte lørdag til IM Jan Sørensen fra Århus/Skolerne var der spænding til det sidste. I sidste runde vandt Jesper over IM John Rødgaard og scorede dermed 6½ af 9 mod et gennemsnit på 2368. Det var et halvt point over normen. Da ratingtallet allerede er over 2400 skulle udnævnelsen kun være en formalitet. 

 

Jesper er et stort talent. Allerede i 2010 var det meget imponerende at han i perioden fra den 14/3 til den 4/10 – altså på kun knap 7 måneder – gik fra 1000 i rating til at blive mesterspiller med over 1900 i rating. Dengang var han kun 11 år og 10 måneder. Det skal blive spændende at følge ham i Landsholdsklassen i Påsken i Rebild.  

 

Danske Internationale Mestre: 

Erling Mortensen 
Klaus Berg 
Karsten Rasmussen 
Steen Fedder 
Bjørn Brinck-Claussen 
Jens Ove Fries-Nielsen 
Jan Sørensen 
Svend Hamann 
Tomas Hutters
Erik Jelling 
Nikolaj Borge
Gert Iskov 
Bent Sørensen 
Uffe Vinter-Schou 
Kim Pilgaard 
Tobias Christensen 
Jens Kjeldsen 
Martin Olesen
Mikkel Antonsen 
Steffen Pedersen 
Jan Pedersen 
Nicolai Vesterbæk Pedersen 
Lars Borbjerggaard 
Simon Bekker-Jensen 
Thorbjørn Bromann 
Jacob Carstensen 
Rasmus Skytte 
Silas Lund 
Christian Kyndel Pedersen 
Leif Kristensen 
Andreas Skytte Hagen 
Nikolaj Mikkelsen 
Igor Teplyi 
Martin Haubro 
Kassa Korley

Mads Hansen

Bjørn Møller Ochsner

Jakob Aabling Thomsen

Martin Percivaldi

Jesper Søndergaard Thybo