Godt resultat til Ungdoms OL

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Det danske hold klarede sig godt ved Ungdoms OL i Poprad-Tatry i Slovakiet. Turneringen sluttede i dag fredag med en formiddagsrunde. Det blev til en samlet placering som nummer 10 af 54 startende hold i turneringen.

 

Slutstillingen i turneringen blev:

1. Iran – 17 matchpoint – 28 brætpoint

2. Rusland – 15 matchpoint – 26½ brætpoint

3. Armenien – 14 matchpoint – 26 brætpoint

4. Indien – 12 matchpoint – 22 point

—-

10. Danmark – 11 matchpoint – 22½ brætpoint

—-

24. Island – 9 matchpoint – 20 brætpoint

34. Finland – 8 matchpoint – 17½ brætpoint 

 

 

Danmark slår et rent pigehold fra Tyskland med 3½-½ i runde 8. Foto: Tavs Bjerre

  

Fra holdkaptajn Tavs Bjerre har skak.dk modtaget følgende:

 

“Med en seedning som nr. 16 er det selvfølgelig fantastisk! Vi er ikke forvænte med bare at holde vores seedning i den slags internationale turneringer. 

 

Det så ellers ikke så godt ud da vi efter hviledagen tabte 2½-1½ til Polen, og i runden efter var vi noget på hælene mod et tysk pigehold. Men der blev fightet, og vi fik noget af det held man somme tider får hvis man opsøger det. Det endte med en sejr på 3½-½, hvorefter vi vandt 3-1 over Japan og endelig 2½-1½ over Ungarn 2. Dejlig med sådan en slutspurt hvor meget lykkedes. Og så er der selvfølgelig alt det der ikke lykkedes. Det må vi hjem og arbejde videre med.

 

I toppen var Iran urørlige. De vandt alle matcher bortset fra 2-2 mod Østrig. I sidste runde var blev der uventet skabt fornyet spænding da Iran i deres match mod Rumænien tabte første parti og stod skidt i et par af de øvrige. Men det endte med en 2½-1½ sejr til Iran og dermed velfortjente guldmedaljer”

 

Resultaterne på det danske hold blev følgende:

 

 

 

Topscorer på det danske hold blev Filip Boe Olsen med 6½ point i 8 partier. Det var den 5 højeste procentvise score på bræt 2 i hele turneringen. På topbordet præsterede Jonas Bjerre en præstation på 2326, som samtidigt var den 10. bedste af alle på bræt 1. 

 

 

 

 

 

 

 

Hjemmesiden til turneringen: http://wyco2016chess.sk/en/