Udtagelser til ungdomsstævner 2017

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

 

Danmark deltager igen i år i flere af de spændende internationale ungdomsturneringer. Her bliver de bedste danske spillere “målt og vejet” på et internationalt niveau.  

 

Ungdoms EM spilles i år i Rumænien i kystbyen Mamaia i den sydlige del af Rumænien. Stævnet afholdes fra den 3. september til den 14. september. Til dette stævne har jeg udtaget følgende spillere:

U08: Andreas Phillip Hansen, Nørrebro Skakklub og Vitus Bondo Medhus, Evans (deler pladsen) 

U10: John Christopher Højstrup Christensen, Silkeborg 

U12: Casper Yukun Liu, BMS

U14: FM Jonas Bjere, Skanderborg og Nienke van den Brink, BMS

U16: FM Filip Boe Olsen, Nordre Skakklub og Ellen Fredericia Nilssen, Skakforeningen Øbro

U18: FM Jesper Søndergaard Thybo, Jetsmark 

 

Sidste år i Prag blev det til en bronzemedalje til FM Jonas Bjerre. Her flankeret af Ellen Fredericia Nilssen. Foto: Mads Boe

 

Nienke van den Brink deltager igen i år. Foto: Mads Boe

 

 

Det bliver spændende at følge John Christopher Christensen, der er gået meget frem på det seneste. Foto: Mads Boe

 

Det bliver her ved EM i Rumænien at vi stiller med årets store danske delegation, hvor jeg selv er delegationsleder. Der er også mulighed for at komme med som egenbetaler ved dette stævne. Henvendelser omkring dette til undertegnede på ungdomselite@skak.dk senest den 31. marts. i samme sammenhæng blev der i 2015 oprettet en fond med det formål at støtte de næstbedste, så de også får mulighed for at komme ud og deltage i de internationale stævner. På den måde får de værdifuld erfaring og et indblik i, hvad der kræves for måske igen at blive udtaget en anden gang. Igen i år gives der 2 X 3000 kr. til støtte. Ansøgninger til fondsstøtte også senest den 31. marts.

 

Vi stiller med et stærkt ungdomslandshold til Europa Mesterskabet for 4-mandshold i Iwonicz-Zdro i Polen, der afholdes fra den 16. august til den 24. august. Holdet ser således ud:
1. Martin Percivaldi, Køge (2425)
2. Jesper Søndergaard Thybo, Jetsmark (2393)
3. Jonas Bjerre, Skanderborg (2270)
4. Mikkel Manosri Jacobsen, BMS (2233)
Der deltager nomalvis omkring 12 hold i turneringen, men holdene er uden undtagelse meget stærke landshold.  Holdkaptajn på turen til Polen bliver Tavs Bjerre fra Skanderborg

 

 

FM Jesper Søndergaard Thybo. IM styrke og deltager både ved Ungdoms EM individuelt og for hold. Foto: Fra VM i Khanty-Mansiysk

 

Ved EU-Mesterskabet i Mureck i Østrig fra den 1/8 til 10/8 deltager John Christopher Christensen fra Silkeborg. Her er der stadig ledige pladser i U08, U12 og U14. 

 

U-VM for U08-U12 afholdes i Pocos de Caldas i Brasilien fra den 21/8 til den 31/8 og U-VM for U14-U18 afholdes i Montevideo i Uruguay i perioden fra den 16/9 til den 26/9. Danmark deltager ikke med en delegation i stævnerne, men der er mulighed for at søge om fripladserne (hotel og fuldpension) i alle grupper hos undertegnede senest den 31. marts.

 

Fra den 1. oktober til den 16. oktober spilles Junior VM for spillere under 20 år i Tarviso i Italien. Vi deltager med en spiller i begge rækker.

Åben række: Martin Percivaldi, Køge Skakklub

Kvinderække: Freja Vangsgaard, VRS

 

 

IM Martin Percivaldi deltager både ved Ungdoms EM for hold og Junior VM. Foto: Mads Boe