Viktor Haarmark Nielsen Nordisk Mester

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Rejseleder Morten Sørensen skriver til skak.dk om “Nordic Chess Championship for Youth 2017” der sluttede i går søndag:

 

Viktor Haarmark Nielsen blev nordisk mester ved “Nordic Chess Championship for Youth 2017”, der blev afholdt i Drammen, Norge fra torsdag til søndag. Med 3 sejre og 3 remis endte han alene i spidsen med 4,5/6 foran de 11 andre deltagere i aldersgruppe A (1996-1999). Mesterskabet foregik på Scandic Hotel, som i 2004 dannede ramme om et meget stærkt internationalt skakstævne med en 14 årig Magnus Carlsen. Bogmesteren, der åbnede stævnet i torsdags, var i øvrigt den samme borgmester, der åbnede stævnet i 2004, som blev vundet af Peter Heine Nielsen foran bl.a. den legendariske nu afdøde Viktor Korchnoi. Der blev spillet dobbeltrunder fredag, lørdag og søndag. Betænkningstiden var 90 minutter + 30 sekunder.

 

 

Viktor Haarmark Nielsen Fra Øbro (th) gik ubesejret gennem turneringen og blev Nordisk Mester 2017. Foto: Dansk Skoleskak

 

Foruden Danmark så stillede Finland, Færøerne, Island, Norge og Sverige med to deltagere i hver af de 5 aldersgrupper. De danske deltagere var nummer 1 og 2 fra DM i skoleskak, der blev afholdt i november 2016. Med sig havde de danske spillere GM Allan Stig Rasmussen, der hjalp med forberedelse og partianalyse. De øvrige lande havde også højtratede trænere med, her nævnes i flæng: GM Aryan Tari (Norge), GM Helgi Dam Ziska (Færøerne), GM Stellan Brynell (Sverige), GM Helgi Olafsson (Island) og IM Gudmundur Kjartansson (Island), så der var basis for en lille stormesterturnering blandt trænerne.

 

Den samlede score blev præcis 50%, så det lykkedes ikke Danmark at lave hattrick i den sideløbende landekonkurrence, der blev vundet af Norge.

 

I gruppe B var Sophus Mechlenburg Møller med helt fremme, men to nederlag søndag sendte ham desværre udenfor medaljerækken. I samme gruppe endte Ellen Fredericia Nilssen 3 pladser over sin seedning og kunne tage hele 48 ELO-point med hjem – den største danske ratingfremgang på turen. Nicolai Kistrup endte på den utaknemmelige 4. plads i gruppe C, da han var et point dårligere i 2. korrektion end 3. pladsen.

 

På Dansk Skoleskaks hjemmeside kan man læse rundereferater, og alle partierne fra turneringen kan spilles igennem på bl.a. Chessbomb

  

De danske placeringer er opsummeret herunder med spillernes seedning i parentes:

 

Gruppe A (årgang 1996-1999):

1. Viktor Haarmark Nielsen (2232) – 4½ point (4)

8. Mikkel Manosri Jacobsen (2300) – 3 point (2)

 

Gruppe B (årgang 2000-2001):
6. Sophus Mechlenburg Møller (2115) – 3 point (6)
7. Ellen Fredericia Nilssen (1834) – 3 point (10)

 

Gruppe C (årgang 2002-2003):
4. Nicolai Kistrup (2066) – 3½ point (5)
6. Adesh Easan (1861) – 3½ point (7) 

 

Gruppe D (årgang 2004-2005):
6. Nienke van den Brink (1743) – 3 point (5)
8. Oscar Koch-Müller (1644) – 2½ point (6)

 

Gruppe E (årgang 2006-2007): 

8. Marius Bøss Sørensen (1409) – 2½ point (9)

11. Adam Stanczyk Christensen (1000) 1½ point (11)

 

Den danske delegation til NM. Bagerst: Viktor Koch-Müller. rejseleder Morten Sørensen, Ellen Fredericia Nilssen, Mikkel Manosri Jacobsen, Viktor Haarmark Nielsen, Adesh Easan og Coach Allan Stig Rasmussen. Forrest: Nienke van den Brink, Marius Bøss Sørensen, Nicolai Kistrup og Adam Stanczyk Christensen. Foto: Dansk Skoleskak

 

Link til hjemmesiden fra turneringen: http://ungdom2017.nordisksjakk.no/