Skolernes Skakdag 2017

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Når Undervisningsordfører Anni Matthiesen (V) åbner Skolernes Skakdag i morgen fredag den 10. februar 2017, sætter et rekordstort antal elever på 39.742 fordelt på 266 skoler sig til skakbrætterne for at deltage i Skolernes Skakdag – også kaldt hjernegymnastikkens

motionsdag.

 

Skolernes Skakdag foregår på de lokale skoler og organiseres af skolens lærere, pædagoger og ældste elever, der i januar er uddannet PLAYMASTERS, så de ikke sættes skakmat af de yngre elever.

 

 

 

Skolernes Skakdag afholdes for 7. år og 2017 er endnu et rekordår med flere skoler og elever end nogensinde før. Det glæder generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen der udtaler: – Skoleskak er nu et læringstilbud på hver 3. skole, da skak i skolen giver ro på
stolen. Det glæder mig at så mange elever jagter gode skaktræk i stedet for monstre, og i hvert fald for en dag sætter Pokémon skakmat.

Undervisningsordfører Anni Matthiesen (V) åbner Skolernes Skakdag fredag den 10. februar kl. 08.15-09.15 på Lindehøjskolen, Borgerdiget 105, 2730 Herlev. Hun åbner Skolernes Skakdag med ordene:  På Skolernes Skakdag er eleverne sammen om at træne koncentration, logisk tænkning og tænke fremad. Med strategi, koncentration og matematik er skak mere end et brætspil. Kort sagt – skoleskak er leg og læring, når det er bedst. Jeg glæder mig derfor over, at rekord mange skoler deltager i årets Skolernes Skakdag.

Skolernes Skakdag er trods navnet ikke kun én enkelt dag, men et årshjul af læringsaktiviteter med kurser, stævner og frikvarterskak samt årets Landsfinale i Skolernes Skakdag fredag den 24. marts i Magion, Grindsted. 

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Politiken, Spar Nord Fonden og Børnenes Hovedstad, Billund.

 

Se mere på www.skolernesskakdag.dk