Wesley So imponerede i Wijk aan Zee

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Wijk aan_Zee_2017

VM-finalisterne Carlsen og Karjakin strækker benene under en runde i Wijk aan Zee. Begge måtte se sig overgået af Wesley So, som fortsatte sin fine række af turneringssejre i sæsonen. (Alle fotos er fra Tata Steel Chess hjemmeside.)

 

Link til turneringens hjemmeside

 

So vinder_Tata_Steel_Chess_2017

En glad vinder af Tata Steel Masters, Wesley So, USA.

 

Link til billedserie fra Wijk aan Zee 2017

 

Inden sidste runde førte So med et halvt point foran Carlsen, Aronian og Yi. Det kunne nemt betyde en delt førsteplads, da So skulle have sort mod Nepomniachtchi, mens Carlsen havde hvid mod Karjakin. Aronian skulle efter flere gode partier i slutningen af turneringen møde Andrejkin, der hidtil var uden sejre, og Yi havde hvid mod Wojtaszek.

 

Wesley So vandt sit sidste parti i fin stil og snuppede turneringssejren alene, ubesejret og et helt point foran Carlsen, der spillede remis, mens både Aronian og Wei Yi tabte deres partier.

 

På en delt 3.-4. plads kom Aronian og turneringens store positive overraskelse, inderen Adhiban Baskaran, der var lavest ratet inden turneringsstart.

 

Gawain Jones med i den bedste gruppe næste år

I den næstbedste gruppe, Challenger, delte Gawain Jones, tidligere Philidor, førstepladsen med østrigeren Markus Ragger – vinder af Politiken Cup 2015. Begge fik 9 af 13, Jones vandt indbyrdes parti.

 

Gawain Jones_vandt_Wijk_aan_Zee_Challengers_2017._

Gawain Jones – vinder af Challenger og dermed kvalificeret til Masters i Wijk aan Zee 2018.

 

Otteårige John fra Silkeborg vandt sin gruppe

Mens verdenselitens store drenge spillede i den ene ende af turneringssalen, sad lille John Christoffer Christensen på otte år fra Silkeborg i den anden ende af det store lokale og vandt det ene parti efter det andet. John blev en delt nummer et med 7,5 point af ni mulige i sin gruppe.

 

John Christensen deltog i gruppe “8 Z”. Wijk aan Zee er inddelt i ni kategorier i amatørrækken, og det efterfølgende bogstav viser så hvilken af de sidestillede grupper, man deltager i. John indledte turneringen med at tabe til den højest ratede, derpå vandt han de tre næste partier, og i 5. runde remis med Rakesh Pai, som John Christensen endte med at dele turneringssejren med. I sjette runde endnu en gevinst.

 

Vandt resten efter fridagen

Turneringen i Holland har fine forhold, også for amatørerne. Ikke noget med dobbeltrunder. Derimod er der efter sjette runde i “Tienkampen”, hvor der spilles ni runder altid indlagt en fridag. Efter fridagen var John Christensen igen i fin form og han vandt de sidste tre partier. Den delte førsteplads betyder i øvrigt oprykning til en højere gruppe i turneringen næste år. John stillede op med et ratingtal på 1306 og leverede en præstationsrating på 1584!

 

Se detaljer om resultaterne

 

Også Ellen Kakulidis vandt sin gruppe

Vil du læse mere om Johns resultater skal du klikke på den røde tekst og ind under “Tienkampen” og gruppe “8 Z”.

 

Ellen Kakulidis deltog i en trerunders dagturnering i gruppe “4 E”. Den vandt hun i sikker stil med 2,5 af tre og oprykning til gruppe tre næste år. Ellens præstationsrating var på 2114.

 

Flere danske præmietagere

I gruppe “2 E” fik Lars Vistisen med 4 point del i præmierne på en delt tredjeplads og vandt rating i den stærke gruppe.

 

Inden ni-rundersturneringen var der både en dagturnering og en weekendturnering, begge med tre runder.

 

I weekendturneringen fik Mogens Jakobsen præmie ved at spille alle tre partier remis i gruppe “6 A”. Jakobsens præstation er fuldt ud godkendt, idet det er omkring 30 år siden, han sidst har siddet ved et skakbræt – dengang i Hvidovre. 
Klaus Mosegaard, ØBRO, spillede friskt i gruppe 5, men måtte nøjes med en enkelt gevinst i sine tre partier.

 

Karpov feels_at_home_at_top_wijk_aan_Zee_2017

Til sidste runde var der en “special guest”, tidligere verdensmester Anatolij Karpov, som på billedet ses med turneringssalen i baggrunden.