Årets Skakspiller 2016 – kandidaterne

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Nu er det for 8. gang op til Dansk Skak Unions medlemmer at vælge Årets Danske Skakspiller.

 

Afstemningen om Årets Danske Skakspiller finder sted i perioden søndag den 1. januar til søndag den 8. januar. Her kan Dansk Skak Unions medlemmer så stemme på kandidaterne ved at vælge nummer 1 til 10 i prioriteret rækkefølge. I sammentællingen vil en førsteplads give 12 point, en andenplads 10 point, tredjeplads 8 point og derefter 7-6-5-4-3-2 og 1 point.

 

Måden som afstemningen foregår på i år er baseret på at man har login til Dansk Skak Unions kartotek. Hvis man ønsker at deltage i afstemningen finder man den i sit personlige login, hvor man vælger afstemningen og herefter giver sine 10 foretrukne kandidater placeringsnumre fra 1 til 10, hvor 1 er den bedste.

Som nævnt skal man stemme via sit personlige login. Har man endnu ikke fået et login, kan man bestille det via sin ratingprofil (man klikker på sit eget navn på en af ratinglisterne, og bestiller et login via det link som findes på profilkortet), eller man kan alternativt tage kontakt til sin hovedkreds kartoteksfører som kan være behjælpelig. Bemærk: Man kan ikke forvente at et login kan oprettes kort før sidste frist for afgivelse af stemme, så hvis man er interesseret i at deltage, bør man bestille sit login i god tid. Uanset hvordan det bestilles, skal der en DSU frivillig ind over og hjælpe med at ekspedere login.

 

Udvalget bag ”Årets Danske Skakspiller”,  der består af de tre medlemmer af Dansk Skak Unions informationsudvalg som er Palle Skov, Jakob Aabling-Thomsen og Mads Boe, har i år valgt at lade alle 19 kandidater, der af medlemmer på debatforum og i mail til skak.dk er blevet foreslået, være med i afstemningen.

 

De nominerede kandidater i 2016 ses herunder i alfabetisk rækkefølge efter fornavn med en kort begrundelse for deres nominering.  

 

Allan Stig Rasmussen – Vinder af Lyn DM, Hurtigskak DM og Hold DM med Philidor. Derudover delte Allan 2. pladsen i en åben GM turnering på Mallorca.

 

Bent Sørensen – Vandt bronzemedalje ved Senior EM i Yeravan i et stærkt felt med 10 IM/GM. Bronzemedaljen gav en IM titel. Nummer 2 ved Larsens Nordjyske Mindeturnering med 5,5/7.

 

Bjørn Møller Ochsner – 2 IM-normer i sommers i Barcelona og på Mallorca gør, at Bjørn har opfyldt alle kravene til at blive IM’er.

 

Ellen Fredericia Nilssen – Vinder af årets kvindeklasse ved DM i påsken med 7/7. Også vinder af en stærk B-gruppe ved DM i Skoleskak i november måned.

  

Jacob Sylvan – Scorede sin første IM-norm i “42 Obert Internacional Escacs Ciutat de Badalona” i Spanien i august måned.

 

Jakob Aabling-Thomsen – IM titel færdiggjort ved at komme over 2400 i elo. Delt vinder af Brønshøj Lang Weekend. Vinder af den stærke hurtigskakturnering “Det åbne Brøndbymesterskabet 50 års jubilæumsturnering”.

 

Jens Ove Fries Nielsen – Vinder af Erfurt Open i et felt på 156 spillere mellem jul og nytår.

 

Jesper Søndergaard Thybo – Nordisk Mester i Skoleskak i februar måned, vinder af Kandidatklassen ved DM samt Odensemester i oktober måned.

  

Jonas Bjerre – Skaffede for første gang siden 1991 Danmark en medalje ved et stort internationalt stævne ved at vinde bronze ved Ungdoms EM i Prag i august. Nordisk Mester i Skoleskak i februar. Gik fra under 2100 til over 2400 i elo i 2016

 

Lars Schandorff – vandt en lukket GM-turnering i Amsterdam i Holland i februar måned. Der er år imellem at danske stormestre vinder lukkede stormesterturneringer i udlandet.

 

Louise Fredericia – Blev dansk topscorer ved OL med scoren 7/10 og slog undervejs WGM Adriana Nikolovo fra Bulgarien. 

 

Mads Andersen – Første danmarksmesterskab efter omkamp med Sune Berg Hansen. Dansk topscorer ved OL med 6,5/10. Stærk præstation ved EM i Kosovo med 4,5 af 10 efter udelukkende at have mødt stormestre med over 2600. 

 

Mads Hansen – I løbet af sommeren spillede Mads flere turneringer sydpå, og udover at rating steg fra ca. 2350 til 2450, så scorede han også IM normer så han nu bliver udnævnt til IM’er.

 

Martin Matthiesen – IM norm i Chess House GM turnering i februar måned. 

 

Martin Percivaldi – IM titel i 2016. IM norm i Karpos Open i april måned. Sølv ved Nordisk Mesterskab i Finland i oktober måned, som samtidig var Martins første GM-norm. 

 

Nienke van den Brink – Vinder af en stærk D-gruppe ved DM i Skoleskak i november måned. 

  

Poul Rewitz – Med i toppen af Larsens Nordjyske Mindeturnering i oktober måned. Vandt gruppen 50+.  

 

Simon Bekker-Jensen – Slog tre +2600 GM’ere i træk i den serbiske holdskakturnering. Danmarksmester med Philidor, hvor han scorede 8/8, hvoraf de sidste 5 partier var i 2016.

 

Sune Berg Hansen – Delt vinder af landsholdsklassen i påsken. 

 

 

Udvalget har valgt ikke at nominere Steffen Slumstrup Nielsen, som ellers af flere var blevet foreslået. Steffen fortjener megen hæder for sit engagement og evner inden for en niche af skakspillet, men som årets skakspiller ser udvalget at hæderen tilfalder den, der har leveret resultater via egne skakpartier ved gængse skakturneringer.

 

 

Afstemning foregår fra den røde bjælke i øverste højre hjørne på skak.dk, hvor der står login.