Remis i 4. parti ved VM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fjerde parti i VM matchen i skak mellem den forsvarende verdensmester Magnus Carlsen og udfordreren, den tidligere verdensmester Viswanathan Anand, endte remis efter 47. træk.

 

handshake
Carlsen – Anand ved starten af 2. parti (foto: http://www.sochi2014.fide.com)

Magnus Carlsen havde de hvide brikker og åbnede igen med 1. e4. Allerede her afveg Anand fra matchens andet parti, som Carlsen vandt i Berliner-forsvaret i spansk. Anand valgte at spille 1. -, c5, men Carlsen fravalgte de mest skarpe varianter og spillede lukket siciliansk. Magnus Carlsen fik aldrig rigtig nogen fordel i et meget korrekt parti.

Se partiet:

Stillingen efter de første fire partier er 2 – 2, hvilket man på forhånd ville mene, at Anand burde være mest tilfreds med. Magnus Carlsen var udråbt som klar favorit inden matchen; men 44-årige Anand har vist, at man ikke skal afskrive ham endnu.

Torsdag er matchens anden fridag inden Anand på fredag kl. 13.00 dansk tid har de hvide brikker i 5. matchparti. Dansk Skak Union planlægger igen at vise partiet på www.liveskak.dk/chat, så man kan give sit besyv med.

Matchen spilles i den russiske by Sochi. Der spilles bedst af 12 partier og vinder er den spiller, der først opnår 6½ point. I tilfælde af uafgjort 6 – 6, skal der spilles hurtigskakomkamp den 27. november. Ender hurtigskakomkampen også uafgjort, skal der spilles lynomkamp.

 

Matchens hjemmeside: www.sochi2014.fide.com
TV fra matchen, NRK: www.nrk.no/sport/