Magnus Carlsen fortsat verdensmester

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Magnus Carlsen er fortsat verdensmester i skak. I hurtigskakomkampen onsdag aften dansk tid, var han ikke overraskende Sergey Karjakin overlegen. I de fire partier med betænkningstiden 25 minutter + 10 sekunder pressede han Karjakin i partierne 2-4. Det var også et generelt billede, at Karjakin brugte mere tid end Carlsen, og han kom i tidnød i alle partierne.

  

Det første parti i spansk var meget lige. Carlsen valgte her i omkampen med sort at spille 9.-Sb8, som han ikke spillede i matchen. Karjakin havde et lille overtag, men ikke nok til at det på noget tidspunkt var kritisk for Carlsen.

 

Ved nærmest et mirakel undgik Karjakin nederlag i parti nummer to, hvor Magnus ikke fandt den vindende fortsættelse i et slutspil med to løbere mod tårn og tre bønder til hver på samme fløj. 

 

I parti nummer tre fik Magnus med sort en meget stærk springer ind på e3. Efter et bondeoffer trængte han ind på anden række med dronning og tårn og den hvide stilling brød sammen.

I det sidste parti, hvor Karjakin for første gang forsøgte sig med siciliansk, fordi en sejr var nødvendig for at blive i matchen, fik Magnus Carlsen elegant mulighed for at ofre dronningen for at sætte Karjakin mat.

 

 

En glad vinder og dermed stadig verdensmester: Magnus Carlsen. Foto: Worldchess

 

Den afsluttende pressekonference startede med at alle sang “happy birthday”for verdensmesteren. Herefter takkede Carlsen Karjakin for en hård match, mens Karjakin ønskede Carlsen tillykke med titlen og fødselsdagen. 

 

1. matchparti: 

 

 

2. matchparti: 

 

 

3. matchparti: 

 

 

4. matchparti: 

 

 

 

Flot afslutning på det afgørende parti: 50.Dh6+. Der er mat efter 51.Kxh6,Th8 eller 51.gxh6,Txf7.

 

 

 

 

 

Link til hjemmesiden: https://worldchess.com/nyc2016/round-13/