Brønshøj fører ligaen efter 1. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

1. runde_skakliga_16_17

Brønshøj Skakforening har lagt sig i front efter første runde i XtraCon-Skakligaen. Klubben havde i udekampen mod K41 også det nemmeste program og vandt 6-2. Peter Larsen blev eneste vinder for hjemmeholdet ved at besejre Jakob Aabling-Thomsen som ellers havde fordel gennem næsten hele partiet.

 

(Foto fra matchen. I forgrunden Brønshøjs førstebræt, GM Tiger Hillarp Persson som netop har trukket sit tredje træk. Hans modstander, hjemmeholdets Henrik Andreasen ses stående midt i lokalet i stribet trøje. Stormesteren vandt partiet efter 29 træk. Med de foldede hænder til venstre i billedet ses IM Jacob Carstensen, Brønshøj, der fik vendt en ulden stilling til sejr i det yderste tårnslutspil.)


backstage liga_1._runde_k_41

Backstage hos K 41. Der var ikke brikker nok til livesending på alle otte brætter. Men problemerne blev løst ved at de sidste tre brætter, der først var opgivet som live, alligevel blev live fordi trækkene blev afluret i spillelokalet og derefter indtastet i baglokalet. På billedet ses dommer Peter Stuhr og medindtaster Daniel Kokholm under indtastningen.

 

Tre hold vandt 4,5 – 3,5

Hillerød slog Nordre i lørdagens sidst afsluttede match. På bræt to vandt Hillerøds Nikolaj Borge et par bønder i midspillet men der måtte 104 træk og næsten seks timers spil til før partiet var afsluttet med sejr til Borge kort før klokken 20.

 På 1. bræt gik det mere fredeligt til. Remis mellem Lars Schandorff og Igor Teplyi efter 29 træk.

 Mestrene fra Philidor hev også en 4,5-3,5 sejr hjem mod Jetsmark. På bræt et besejrede Nils Grandelius Henrik Danielsen efter 37 træk. Også på bræt to var der GM-møde. Her måtte Jakob Vang Glud ned mod Allan Stig Rasmussen, der sidste år spillede for Philidor.

 

Mesterskabsaspiranten Skanderborg stillede mærkværdigvis op med to ikke-mesterspillere på holdet. Det er indlysende, at der har været tale om afbud til holdet, men alligevel uheldigt at man til den første match i ligaen må hente nummer 19 og 32 fra klubbens styreliste ind på holdet. 

 Både klubbens formand og næstsidstebrættet på andetholdet fik hermed et parti i ligaen, og begge kæmpede godt, men overmagten var for stor.

 

Dagens navn: Esben

Det var hjemmeholdet Nordkalotten, som trods Skanderborgs svækkelse kun vandt 4,5 – 3,5. På førstebræt spillede danmarksmester Mads Andersen og Jonny Hector remis i 58 træk. Dagens navn hos Nordkalotten var Esben:

 To gange Esben vandt, med efternavnene Ejsing og Kjems Hove. Førstnævnte vandt sin pligtsejr, mens Esben Kjems Hove som reserve blev matchvinder idet han ved stillingen 3,5 – 3,5 besejrede nyhedsredaktør Mads Boe og dermed sikrede sin klub matchsejren.

 

Uafgjort 4-4 i Aarhus

I Chess House i Aarhus spillede Århus/Skolerne og SK 68 4-4. Her udlignede John Rendboe for Aarhus til slutresultatet i dagens længste parti i det østjyske – 53 træk. På bræt ét var der fredsslutning mellem Martin Matthiesen og Jan Sørensen efter 25 træk.

 

Link til tabellen i XtraCon-skakligaen

 

Der skulle være spillet to matcher i Chess House, men de to københavnerhold, K 41 og Brønshøj fik lov at spille deres opgør i første runde i København – begge hold skal spille søndag i Aarhus. Her ville holdene af hensyn til rejsetiden gerne have kampene udsat til klokken 12.30, så man kunne tage færgen, men dét fik de ikke lov til.

 

– Nu skal vi så køre hele vejen og stiller op med to trætte chauffører i stedet for at vi kunne få et hvil på færgen, siger K 41-formand Jan Bauner lidt ærgerlig til skak.dk. Bauner tilføjer at det da altid er noget, at sommertiden indtræffer netop i nat – det giver en time mere!

 

Husk sommertid

Det med sommertiden gælder selvfølgelig alle hold i søndagens kampe: Urene stilles en time tilbage i nat. Det betyder, at hvis du ikke stiller dit ur men kigger på det i morgen, søndag, og det viser 10 – ja så er klokken altså kun 9. Og så er der masser af tid til at nå til skak.

 

Runderne i Chess House indledes altså klokken 12. Her spilles kampene Brønshøj – Århus/Skolerne samt SK 68 mod K 41.

 

På Græsted skole i Nordsjælland er opgørene: Hillerød – Nordkalotten, Skanderborg – Jetsmark og Philidor – Nordre. Her begynder man klokken 10.

 

LInk til søndagens matcher på forsiden af skak.dk