Odensemesterskabet runde 2

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Kristoffer Dyrgaard fra arrangørklubben FREM beretter fra 2. runde ved en af danmarks største skakturneringer med 102 deltagere i Odense:

 

Lørdag formiddag kl. 10 lød startskuddet til den første rigtige skakdag ved Odensemesterskabet – forude lå en dobbeltrunde samt en lynturnering for de ekstra friske. I forhold til friskhed gav lørdag formiddag – ligesom dagen efter første bjergetape i Tour de France – en tilkendegivelse af hvem, der var bedst til at restituere mellem runderne. Flere deltagere havde været ramt af lange partier og enkelte havde endda kombineret dette med et par hyggelige timer inden nattesøvnen. Dette til trods var alle tilstede til anden runde og kun enkelte med et par minutters forsinkelse – hvordan mon situationen ser ud søndag formiddag?

 

I IM-gruppen skulle den førende FM Jesper Thybo op imod den forsvarende mester IM Mikkel Antonsen. I et spansk parti var partiet længe forholdsvist lige, men det lykkedes Jesper at opnå terrænfordel på dronningefløjen og pres mod en svag bonde på c7. Dette pres gav Jesper en bonde og det efterfølgende tårnslutspil vandt Jesper i sikker stil.

 


Stillingen i partiet Thybo-Antonsen inden 35. Te6!, Db4 36. Dxe5, Dxa4 37. Txh6+

 

I rundens IM-opgør blev det til en flot sejr til IM Igor Teplyi over IM Rasmus Skytte, mens FM Jakob Aabling kom tilbage fra ”uheldet” mod Jesper ved i et parti med skæv materialefordeling at opnå sejr over FM Mikkel Manosri. Efter anden runde er Jesper Thybo i front med maksimum, mens Igor med 1,5 point stadig har fine chancer for at opnå sit fjerde Odensemesterskab. De to førende mødes i sidste runde søndag eftermiddag.

 

I Mester 1 har FM Marco Ferrante lagt særdeles overbevisende fra land med to flotte og forholdsvist hurtige sejre. Marco må da skænke det en tanke hvad, det kunne være blevet til hvis han havde rating til årets IM-gruppe; efter Mikkel Manosris sejr i Taastrup var Marco blot ét ratingpoint fra IM-gruppen.

 

I Mester 2 og 3 er der også flotte bedrifter at melde om, da Janus Christensen og Rasmus Thøgersen har lagt for land med to sejre.

 

Anden rundes LIVE-afstemning blev vundet af Basis 2, hvor det blev til fine sejre for Thomas Thybo, Jann Nettelbeck og Bjarke Gregor. I første runde lykkedes det ikke nogen parter i Basis 2 at få partiet væk fra remisgrænsen, men det ændrede tilstedeværelsen på LIVE-brætterne så sandelig på! Dermed er de tre sejrherrer også delt i spidsen.

 

Link til live: HER

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til FREM Skakklubs hjemmeside: HER