1. runde i Odense

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

På vegne af arrangørerklubben FREM skriver Kristoffer Dyrgaard til skak.dk om 1. runde i Odensemesterskabet:

 

Fredag d. 14. oktober bød på startskuddet for dette års Odensemesterskab. 102 deltagere stod på deltagerlisten, men det endte med, at 99 fandt frem til start. Den gode stemning bredte sig allerede fra start ved velkomsten og holdte hele vejen gennem runden. Dagens sidste parti mellem Peter Grove og Søren Ladegaard sluttede lidt over midnat – en hårdt kæmpet remis.

 

Starten er gået på Odensemesterskabet. Foto: Kristoffer Dyrgaard 

 

I IM-gruppen, som spiller om selve titlen, har i år tre tidligere vindere til start i form af IM Mikkel Antonsen, IM Igor Teplyi og IM Rasmus Skytte. Disse bliver udfordret af unge kræfter i form af FM/IM Jakob Aabling-Thomsen, FM Jesper Thybo og FM Mikkel Manosri. Indledningsvist virkede det som om, at den forsvarende mester Mikkel Antonsen og tidligere vinder Rasmus Skytte kom godt fra land med Hvid mod hhv. Igor Teplyi og Mikkel Manosri. I disse partier lykkedes det dog Sort at komme tilbage og sikre sig remis. Med Sort forsøgte Jakob Aabling også at bringe sig i en gunstig situation ved (angiveligt) at afslå remis omkring træk 40 mod Jesper Thybo. Thybo fandt dog flere gode ressourcer, der besværliggjorde Aablings planer, og senere vendte kampen til Thybos fordel.

 

Dagens gæstevisit på LIVE-brætterne – som afgøres ved afstemning på www.frem-skakklub.dk – stod Basis 8 for. Her var der hele fem juniorer, der fik vist skak-Danmark, at også basisgrupperne kan levere kampskak. Dagens gevinst i Basis 8 stod Janith Easan for.

 

 

I kantineområdet ovenpå kan man analysere og følge med live i de 12 partier der transmitteres fra hver runde. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Lørdagen står på dobbeltrunde med start kl. 10.00. Lørdagen slutter med Odensemesterskabet i lynskak med start kl. 21.15.

 

Link til live: http://liveskak.dk/2016/odensemesterskabet/

 

Link til resultater: HER