Leo Meise Gedenkturnier slut

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fire unge danske talenter har dystet i en holdturnering i Hamburg i den forgangne weekend. Jens Frambøl har skrevet til skak.dk om turen til Hamburg:

 

“Turneringen startede for alvor lørdag d. 1. oktober, hvor det danske U14-hold mødte hjemmebanefavoritterne fra Hamburger SK 1830 (HSK). HSK U14 blev i 2016 Nordtyske mestre, så vi var forberedte på at møde stor modstand. Heldigvis for os havde de valgt at spare et par af deres absolutte topspillere mod det lavt ELO ratede danske hold. Det skulle de nok ikke have gjort- idet vi tog matchen hjem med 2½ mod 1½. Det betød samtidig at HSK reelt mistede den samlede slut-sejr i turneringen. I den anden kamp udraderede de regerende tyske mestre fra SG Porz (Køln) østrigerne fra SK Ottakring (Wien) med 4-0.

 

 

Christian Frambøl, Adesh Easan, Asbjørn Schack og Albert Lyng Petersen foran klubhuset. Foto: Jens Frambøl

I søndagens runde var det det danske holds tur til at møde stærke SG Porz som besejrede os med 3-1. Samtidigt vandt HSK over østrigerne med samme cifre.

Da turneringen afgøres på match point var vores målsætning at besejre SK Ottakring på mandagens tredje runde. Det lykkedes – men osse kun lige akkurat – med cifrene 2,5-1,5. For rating favoritten Hamburg var kravet en overvældende sejr over landsmændene fra Porz hvis de ville sikre sig pokalen. Alle fire af de tysk-tyske opgør kørte tiden ud og da røgen havde lagt sig stod HSK som vinder med 2½ mod 1½ til SG Porz. Dermed endte 3 hold med hver 4 match point og placeringen blev så afgjort på brætpoint. Det betød at vi endte som nr. 3 med SG Porz og HSK som de to bedst placerede i U14. Topscorer på det danske hold blev Christian Frambøl med 3 af 3, men alle de danske deltagere kom på tavlen og generelt kunne vi være særdeles tilfredse med vores indsats.

 

 

Partierne bliver analyseret efter hver match. Foto: Jens Frambøl

 

Samlet set var det flot arrangeret af Hamburg Skak Klub, som udover en perfekt afvikling af turneringen, havde tilrettelagt et flot sightseeing program for de gæstende juniores – med besøg på Miniaturwunderland om lørdagen og havnerundfart og grill aften i klublokalerne om søndagen.”

 

Link til turneringen: HER