4. runde: Jesper rykker frem mod toppen! 3-1.

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev en rimelig dag for de danske spillere ved Ungdoms-VM i Khanty-Mansiysk. Holdleder Leif Kristensen beretter fra en “matchsejr” på 3-1 i dagens runde:

 

I U-16 spillede Bjarke Botvinnik-varianten med hvid mod Aleksei Zubehhin Estland (1886), og Bjarke kendte åbningen bedre end modstanderen, der allerede spillede unøjagtigt i træk 9. Bjarke fik en bedre stilling og terrænovervægt, mens modstanderen havde problemer med at fuldende sin udvikling. Først vandt Bjarke en kvalitet, og da modstanderen ikke havde tilstrækkeligt modspil, vandt Bjarke i fin stil. Bjarke har nu 1½/4.

 

 

Bjarke Kristensen kom endelig på tavlen med et helt point, og har nu 1½ af 4. Foto: Mads Boe

 

I U-18 spillede Jesper spansk med sort mod Andrej Sukovic Montenegro (2114), og Jesper udlignede hurtigt med sort. Jesper fik hurtigt en positionel fordel, da modstanderen gik ind i en stilling med flere dobbeltbønder og en svag bondestruktur. Jesper udnyttede dette fint, og da modstanderen i desperation ofrede en bonde, parerede Jesper let modangrebet og vandt sikkert. Jesper får med 3/4 helt sikkert en stærk modstander i morgen.

I U-14 havde Filip hvid mod Timur Sabirov Rusland (1791) i en benko – Filip kendte varianten bedst, så Filip fik hurtigt en god stilling. I midtspillet vandt han et par bønder og havde en overlegen stilling, men blev så ramt af skakblindhed og tabte pludselig en kvalitet og en stilling. Modstanderen havde nu de bedste chancer, men spillede ikke fortsættelsen optimalt og Filip fightede godt, så pludselig vendte partiet igen, hvorefter Filip sikkert vandt. Filip har nu 2/4.

Thomas havde sort mod FM Ahmed Essa Naseem Sydafrika (1771) og spillede kongeindisk. Desværre fik Thomas ikke spillet midtspillet helt præcist, så modstanderen fik en fordelagtig stilling, men Thomas kæmpede godt og var tæt på at holde sammen på stillingen, men i tidnøden brød Thomas´ stilling sammen. Thomas har 1/4. 

 

Alt i alt fik vi i dag 3 af 4 – første dag med over 50%!