Invitation til Senior-VM i Tjekkiet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

jens k_sept2012_525px

Den næste store begivenhed for seniorerne – over 50 år – er VM, som for første gang afvikles i Tjekkiet. (På billedet tidligere seniorverdensmester Jens Kristiansen fra en hjemlig turnering. Foto Thomas Vestergaard.)

 

Mesterskabet spilles i fire kategorier: Både mænd og kvinder kan deltage i over 50 eller over 65 år. Her er der altså kønsopdeling og ikke kvinderække og “åben række” som ved det nyligt afviklede skak-OL.

 

Datoerne er 18. november til 1. december 2016. Så det “rigtige” VM i New York, hvor udfordreren Karjakin formentlig får det svært mod verdensmester Carlsen er stadig i gang mens der spilles i Tjekkiet.

 

Flere detaljer på VM-hjemmesiden

 

Marianske Lazne er en gammel kurby som i ældre skaklitteratur er kendt under navnet Marienbad, hvor store turneringer blev spillet.

Herfra et godt resultat set med danske øjne, idet Nimzowitsch delte førstepladsen i turneringen i 1925 med Rubinstein – som han i øvrigt slog i det indbyrdes parti.

 

Tilbage til nutiden: Er du interesseret i at deltage i dette års senior-VM, så tjek invitationen og læs mere på DSU’s seniorside:

 

Mere om andre seniorturneringer her