Fuldt hus mod Tunesien

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark – Tunesien 4 : 0

1 WIM Oksana Vovk (2204) – WFM Nesrine Baktach (1637) – 1 – 0
2 WFM Esmat Guindy (2149) – WIM Chadha Meddeb(1585) – 1 – 0
3 WFM Louise Fredericia (2117) – WCM Safa Ben Said (1563) – 1 – 0
4 Ellen Kakulidis (1928) – WCM Amen Miladi(1491) – 1 – 0

 

Det blev en”perfekt score” på 4-0 mod Tunesien. Thomas Schou Moldt skriver til hjemmesiden om dagens runde:

 

Stor pligtsejr over Tunesien

“Selvom man skal passe på med at tale om ”pligtsejre”, så var dagens modstander Tunesien af så ringe en kaliber i forhold til det danske hold, at alt andet end en stor sejr var helt uacceptabelt. Det vidste alle på holdet på forhånd, og det lagde naturligvis et vist pres, ikke mindst i lyset af den nedgangsperiode vi har haft de seneste par runder. Og det gik som det skulle, sejr på alle fire brætter og dermed en 4-0 sejr. Resultatet var det vigtigste, og det var vigtigt at alle vandt!

 

Det var ikke fordi at alt gik smertefrit (det gør det sjældent på alle brætter i den slags matcher), da alle spillere er slidte og spiller upræcist, men stille og roligt slog spillestyrken igennem, og inden der var gået 3½ time stod det 3-0. Så sad Ellen tilbage mod en lille pige på 11 år, der spillede betydeligt bedre end sit beskedne ratingtal på godt 1500, men Ellen spiller principielt og tro mod sin stil uanset hvad modstanderen har i rating – et meget sundt princip! Hun fik en strukturel fordel med sort i fransk, og spillede roligt (lidt for roligt ift. holdlederens nerver…) i forvisning om, at alle slutspil var fordelagtige. Kort før tidskontrollen ofrede hendes modstander sin dronning for tårn og springer, men det var ikke nok og så vandt Ellen hurtigt.

 

Nu får vi en noget bedre modstander i morgen i sidste runde, men vi kommer stadig til at være favorit (runden er ikke lagt da dette referat skrives). Runden spilles allerede kl. 11 (dvs. kl. 9 dansk tid), og da alle spillere er dødtrætte, og tilmed skal spille fire timer tidligere end normalt, så handler det om at være klar fra start. Træthed og brudt rytme er en farlig cocktail, og der forekommer ofte store fejl i sidste runde i store turneringer, omend vi håber at vi allerede har brændt vores store fejl af for et par runder siden ;-)”

 

 

Perfekt score mod Tunesien. Her holdet i kamp i en af de tidligere runder. Foto: Thomas Schou-Moldt 

 

Inden sidste runde ligner det en sejr til Kina, men Rusland kan stikke en kæp i hjulet, hvis de kan slå Kina. Hvem der efterfølgende vinder på korrektion er helt uklart

1. Kina – 18 matchpoint 

2. Rusland – 16 matchpoint

3. Polen 15 matchpoint

4. Ukraine – 15 matchpoint

5. Indien – 15 matchpoint

6. Ungarn – 15 matchpoint

7. USA – 15 matchpoint

8. Bulgarien – 15 matchpoint

9. Vietnam – 14 matchpoint


33. Sverige – 12 matchpoint

51. Norge – 11 matchpoint
67. Island – 10 matchpoint

76. Danmark – 7 matchpoint

83. Finland – 9 matchpoint

 

Vi skal op Syrien i sidste runde. På papiret ser det ikke så farligt ud, men spillerne fra Syrien har  præsteret langt over forventet score. Bræt 2-4 er hver mere end 2 point over forventet score. I øvrigt har de kun spillet med i turneringen fra runde 3. Givetvis på grund af problemer med visa. 

1. Oksana Vovk (2215) –  Doha Farha (1851)
2. Freja Vangsgaard (1983) – Roaa Alkaseir (1674)
3. Louise Fredericia (2117) – Rola Al-Mahmoud (1684)
4. Ellen Kakulidis (1928) –  Khalil Manar (1725)

 

Skak-OL har været afholdt siden 1927. Er man interesseret i statistikker over vindere, fleste medaljer, topscorere m.m. kan det anbefales at besøge denne hjemmeside: 

https://www.olimpbase.org – Hjemmesiden er en encyklopædi over holdturneringer indenfor skak. 

 

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com

 

Link til live på skak.dk med chat: LIVE

 

Link til live på Chess24: LIVE