Tæt kamp mod Tadsjikistan

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Tadsjikistan – Danmark: 2½ – 1½

1. WFM Nadezhda Antonova (2015) – FM Esmat Guindy (2149) – 1 – 0
2. Marvorii Nasriddinzoda (2073) – WFM Freja Vangsgaard (1983) – 1 – 0
3. Mutriba Hotami (1735) – WFM Louise Fredericia (2117) – ½ – ½
4. Saodat Odinaeva (1881) – Ellen Kakulidis (1928) – 0-1

 

Danmark måtte desværre indkassere et nederlag, dog med de mindst mulige cifre, mod et godt kæmpende hold fra Tadsjikistan. Landstræner Thomas Schou-Moldt rapporterer fra dagens runde:

 

“I dagens runde skulle vi prøve at rejse os efter nederlaget i går, og det skulle ske mod holdet fra den centralasiatiske republik Tadsjikistan. Der var tre gengangere på deres hold fra vores match i Tromsø for to år siden, hvor vi vandt en smal 2½-1½ sejr, og vi var på papiret favoritter til endnu en kneben sejr denne gang.

På bræt 4 vandt Ellen en bonde i åbningen, og selvom hun efter holdlederens smag var lige lovlig god til at benytte den til partiet tildelte tid (!), så lignede det en knusende sikker sejr og god præstation af Ellen.

 

Esmat var til gengæld kommet skidt fra åbningen, fik aldrig rokeret og selvom hun forsøgte at få skabt noget modspil, så var hendes modstander for stærk til at tillade Esmat at slippe ud af grebet, og hun måtte ned. 1-1

 

På bræt 2 og 3 så det længe rigtig godt ud, og det lignede derfor en sikker matchsejr. Freja havde hvid i en Kongeinder, hvor sort aldrig rigtigt fik skabt noget der så farligt ud, tværtimod lignede det, at Freja havde flere gode fortsættelser at vælge imellem. Nu er det jo imidlertid sådan, at lige præcis i Kongeindisk får sort altid mindst én chance til, hvis hvid ikke passer på og kender sin besøgstid, og dette parti skulle desværre gå hen og bekræfte den sandhed: Det virkede som om, at Freja ikke helt havde antennerne rettet mod de kongeindiske faresignaler, for pludselig havde sort fået stablet sig op i h-linjen, og bragede igennem den hvide stilling som en tordenbyge på en varm sommerdag. Endnu et offer måtte lade livet for Kongeindisk, desværre var det en dansker i dag! 1-2

 

Louise havde stille og roligt udspillet sin modstander, fået en overlegen stilling, men skak er som bekendt et ubarmhjertigt spil, så et enkelt slip kostede den vigtige bonde på d6, og den sorte stilling stod over for et totalt kollaps. Det som før havde lignet en stensikker matchsejr lignede nu det modsatte, og sådan blev det desværre også. Louise skal dog havde stor ros for at vise høj moral, og hun kæmpede længe for at skabe noget modspil og et mirakel, der kunne give os uafgjort. Det lykkedes ikke helt, men hun kæmpet sig til en remis, ikke at det betød noget for udfaldet af matchen, men det kræver mental styrke at kæmpe efter at have smidt en god stilling, og det havde holdet brug for på en halv-skidt dag. Tadsjikistan fik derfor revanche fra Tromsø, men det havde de ikke behøvet at få! 1½-2½

 

Efter den super gode første halvdel af turneringen, så har vi desværre mistet momentum de sidste to matcher. Det har været nogle unødvendige nederlag, for vi har haft stillinger til masser af point, og det er hvad der er mest ærgerligt. Det er på alle måder en meget hård turnering, og trætheden begynder at melde sig, og ovenikøbet kombineret med sygdom: Det er vist ingen på holdet, der helt har undgået problemer med maven. Der er imidlertid tre runder tilbage, og dermed tid til at rette op på tingene endnu. Det kræver dog, at vi konverterer de gode stillinger til point….

 

I morgen skal vi møde Costa Rica, der er et hold som vi har gode muligheder for at tage en sejr mod!”

 

Ellen Kakulidis vandt en sikker sejr i dagens runde. Foto: Thomas Schou-Moldt 

 

Også i kvinderækken mødtes Rusland og USA på topbordet, og lidt overraskende trak USA sig sejrrigt ud af dette opgør. Her på bræt 1 vandt Krush med sort over Kosteniuk . Foto: Fra turneringens hjemmeside 

 

Stllingen i toppen efter runde 8:

1. Kina – 14 matchpoint
2. USA – 14 matchpoint
3. Polen – 13 matchpoint
4. Israel – 13 matchpoint
5. Ukraine – 12 matchpoint

51. Norge – 9 matchpoint
60. Sverige – 8 matchpoint
68. Island – 8 matchpoint
81. Finland – 7 matchpoint
94. Danmark – 6 matchpoint

 

Holdet fra Costa Rica: 

1. WIM Maria Elena Rodriguez Arrieta (1903)
2. Lisseth Acevedo Mendez (1857)
3. Maria Jose Ramirez Gonzalez (1859)
4. Neeshmy Nunez Gonzalez (1833)
5. WFM Maria Morera Campos Hazel (1822)

  

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com

 

Link til live på skak.dk med livechat: LIVE

 

Link til live på chess24: LIVE