Ny dansk sejr!

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark – Mongoliet: 3½ – ½ 

1. GM Sune Berg Hansen (2595) – IM Gombosuren Munkhgal (2446) – ½ – ½
2. GM Mads Andersen (2535) – GM Bayarsaikhan Gundavaa (2492) – 1 – 0
3. GM Jakob Vang Glud (2526) – FM Sumiya Bilguun (2444) – 1 – 0
4. GM Allan Stig Rasmussen (2522) – IM Namkhai Battulga (2402) – 1 – 0

 

Det blev til endnu en sejr i den åbne række. En sikker sejr på 3½-½ mod et lidt svagere hold fra Mongoliet. Holdkaptajn Lars Schandorff var oversidder i dagens runde og skriver til skak.dk: 

 

“Olympiaden i Baku spidser for alvor til. I ottende skulle Danmark op imod Mongoliet – et hold med ene spillere mellem 24- og 2500 i rating. Det er i øvrigt ikke dem med hattene, som der stod i går, men det kan jo være vi løber ind i Kirgisistan… Vi undervurderede dem bestemt ikke, men påtog os selvfølgelig favoritværdigheden. Vi regnede med fire kamppartier, og sådan blev det. Det viste sig dog hurtigt, at det var os, der spillemæssigt var ovenpå.

 

Mads er nærmest euforisk, når han har sort, og der er udsigt til at komme ind i Najdorf-varianten. En dejlig indstilling. Når vi andre har sort, tænker vi snarere: åh nej, ikke igen! Men det blev dog endnu en anti-Sicilianer. Mads fik hurtigt brikkerne ud og stod allerede bekvemt, da modstanderen forcerede spillet. Mads var nede at tage testamentebonden på b2 med dronningen. En smart lille taktisk finesse gjorde, at den slap ud igen, og så var der bare to bønder mere. Det kørte Danmarksmesteren sikkert hjem.

 

Jakob spillede et rigtig fint parti i en Katalansk struktur. Han fik manøvreret en springer til a5, hvor den stod mega-generende for sort, der havde bønder på a6,b7 og c6. Lidt senere kunne Jakob meget chancerigt ofre springeren på b7. Få træk senere havde danskeren to rene merbønder samt initiativ. Så var det point også hjemme.

 

Foran 2-0 ved tidskontrollen. Både Sune og Allan havde på det tidspunkt slutspil, som så ud til, at de i hvert fald ikke kunne tabes – faktisk stod Allan klart bedst – så matchsejren føltes aldrig i fare. Det er jo altid rart. Sunes blev remis. De spillede helt til begge kun havde konge og tårn tilbage. Partiet var vist aldrig rigtig ude af balance. Til gengæld pressede Allan med en fri a-bonde. Hvid kom til at tage den lidt for tidligt, hvilket betød, at Allan kunne trænge ind med kongen og afgøre det hele. Dermed endte det med en knusende 3½-½ sejr, der sender os et godt stykke op i tabellen.

 

Stemningen på holdet er fremragende, og kommunikationen med vores græske coach er super. Vi lærer virkelig noget. Her et eksempel fra for et par dage siden:

 

Jakob havde lånt en Ipad af Nikos med nogle åbningsbøger på, men knap havde grækeren forladt værelset, før den låste og forlangte pinkode. Jakob skrev “Whats the pin?”. Svaret kom prompte: “Pin? It is when there is Bb4 against Nc3 for example with a king on e1”. Og det var ikke ment som en joke fra Nikos side. Men lige siden er alt faktisk gået bedre for holdet! Det er skønt med noget basisviden.” 

 

 

Rusland spiller uafgjort mod USA, hvilket giver USA de bedste muligheder for at tage guld ved OL. Foto: Fra turneringens hjemmeside  

 

Stillingen i den åbne række efter 8 runder:

1. USA – 14 matchpoint
2. Indian – 14 matchpoint
3. Ukraine – 14 matchpoint
4. Rusland – 13 matchpoint
5. Aserbadsjan – 13 matchpoint
6. Norge – 13 matchpoint
7. England – 12 matchpoint

27. Island – 11 matchpoint
29. Danmark – 11 matchpoint
42. Sverige – 10 matchpoint
47. Færøerne – 10 matchpoint
60. Finland – 9 matchpoint

 

I morgen søndag møder vi et godt spillende hold fra Canada, hvor alle fem spillere har vundet rating. Der er en jævnbyrdig affære i vente:

1. GM Evgeny Bareev (2675) 

2. GM Anton Kovalyov (2617)
3. GM Alexandre Lesiege (2512)
4. GM Eric Hansen (2582)
5. IM Tomas Krnan (2430)

 

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com

 

Link til live på skak.dk med livechat: LIVE

 

Link til live på skak.dk: LIVE