Overlegen sejr mod Guatemala

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

 

Guatemala – Danmark: 0 – 4
FM Winston Darwin Cu Hor (2318) – GM Sune Berg Hansen (2595) 0 – 1
IM Carlos A. Juarez Flores (2392) – GM Mads Andersen (2535) 0 – 1
IM Wilson Estuardo Lorenzana (2239) – GM Jakob Vang Glud (2526) 0 – 1
FM Juarez Flores, Gustavo E. Juarez Flores (2114) – GM Allan Stig Rasmussen (2522) 0 – 1

 

Det må være rart at være landstræner på sidelinien og være vidne til dagens stensikre 4-0 sejr mod holdet fra Guatemala. Lars Schandorff skriver til skak.dk:

 

“Det polerede spil er ikke så vigtigt, lige nu gælder det om at skrabe så mange matchpoint sammen som overhovedet muligt. Det må være konklusionen ovenpå fighten mod New Zealand i går. Derfor var vi ganske godt tilfredse med parringen til fjerde runde: Guatemala. Særligt fordi holdet desværre er ramt af diverse sygdomsting. Selv har jeg noget halsbetændelse og tilbød at sidde over, men der er andre, som har noget at slås med. Det er rigtig uheldigt, der er jo ellers fantastisk sommervejr i Baku, men med et par tusinde mennesker fra hele verden samlet på relativ begrænset plads, er det nok uundgåeligt, at der florerer diverse ting. Heldigvis kommer OLs officielle fridag allerede efter femte runde, så forhåbentligt bliver det et dansk hold i både fysisk og skaklig topform, vi får at se i den sidste og afgørende halvdel af turneringen.

 

På papiret var vi storfavoritter mod Guatemala, og i modsætning til mod New Zealand fik vi en række fine åbninger ind, så der var hurtigt noget at arbejde med.

 

Sunes modstander forsøgte at spille noget solidt Reti, men de fik en slags Moderne Benoni med omvendte farver, og da først hvid løb tør for systemtræk, blev han helt udspillet.

 

Mads havde hvid for første gang og fejrede det med 1.c4. Modstanderen gik hurtigt ind i et ubehageligt slutspil. Det var dog svært at bryde igennem, men Mads kom op med Sc3-e4-d6-b7-d8 som vandt en bonde på c6. Derefter gik springeren til b8 og spærrede sorts tårn inde på a8, hvorefter Mads kunne skabe en afgørende fribonde.

 

Jakob havde sort i Italiensk. Han fik nemt udlignet, og da modstanderen begyndte at drifte, fik han både løberpar og initiativ samt kæmpe fordel på klokken. Så var løbet kørt.

 

Allans modstander spillede Modern med hurtigt e5 og f5. Det gav en masse svage hvide felter, og han blev helt positionelt udspillet.

 

Sikker 4-0 sejr! Dermed har vi 6 af 8 matchpoint og en masse brætpoint. Nu bliver det interessant.”

 

I toppen slog Ukraine en smule overraskende Rusland med 2½-1½ og USA måtte nøjes med uafgjort mod Tjekkiet.

 

Stillingen i toppen efter 4 runder: 

1. Kina  – 8 matchpoint 

2. Aserbajdsjan – 8 matchpoint

3. Holland – 8 matchpoint

4. Indien – 8 matchpoint

5. Hviderusland – 8 matchpoint

6. Ukraine – 8 matchpoint

7. USA – 7 matchpoint 

—-

22. Danmark – 6 matchpoint – 12 brætpoint

 

I morgen møder vi Italien, og det ligner på forhånd en meget jævnbyrdig affære:

1. GM Daniele Vocaturo (2583) ITA 

2. GM Danyyil Dvirnyy (2543) ITA
3. GM Axel Rombaldoni (2567) ITA
4. GM Sabino Brunello (2568) ITA
5. FM Luca Jr. Moroni (2459) ITA

 

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com

 

Link til live i den åbne række: LIVE