Imponerende resultat af kvinderne

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmarks kvinder leverede et rigtig flot resultat ved at spille uafgjort 2-2 mod Bulgarien, der var anført af den tidligere verdensmester Antoaneta Sefanova. En glad og stolt landstræner Thomas Schou-Moldt skriver til hjemmesiden:

 

Danmark – Bulgarien: 2-2   

WIM Oksana Vovk – (2204) – GM Antoaneta Stefanova (2515) – 0-1
WFM Esmat Guindy (2149) – IM Iva Videnova (2386) – 1-0
WFM Louise Fredericia (2117) – WGM Adriana Nikolova (2358) – 1-0
Ellen Kakulidis (1928) – WIM Elitsa Raeva (2232) – 0-1

 

Første parti der var færdigt var på bræt fire. Ellen havde sort igen, og hun kom fint igennem åbningen med bedre tid på uret (!) og var på alle måder mere afslappet end i gårsdagens OL-debut. Desværre kan skak være et meget nådesløst spil, hvor et enkelt fejltræk kan være helt afgørende, hvilket Ellen fik bekræftet i dag. Pludselig fik hvid en springer ind i den sorte stilling, der herefter hurtigt brød sammen. 1-0 til favoritterne, men der var gode, danske muligheder på de resterende brætter:

 

Louise spillede noget af det bedste jeg nogensinde har set hende spille (og jeg har immervæk kendt Louise i 30+ år!). For mig lignede det en ren udspilning af WGM Nikolova fra start til mål. Da Louise i træk 14 lod sin løber på g5 står i slag, og kækt spillede Se4, så var der noget inde i mig der sagde, at i dag ville hun vinde! Det var så meget et Louise-træk – ikke det objektivt bedste, men en hånd lige i ansigtet på sort, der lige havde spillet h6, at historien allerede blev fortalt så tidligt i partiet, og ganske rigtigt: Louise blev ved med at presse og fastholde initiativet, modstanderen brugte en masse tid, og så røg der et par bønder: Så stod det 1-1, og matchen var i høj grad i live!

 

Oksana havde spillet rigtig godt i og ud af åbningen, og jeg tror der var flere muligheder i det tidlige midtspil til at komme ud med en fordel. Ex-verdensmester GM Stefanova begyndte dog også at spille stærkt, og stille og roligt begyndte hun at få kontrol over begivenhederne. Op mod tidskontrollen kunne Oksana ikke holde sammen på stillingen mere, men bestemt et parti hun havde meget stort ære af, og som viser hvor højt et topniveau hun kan præstere, ikke mindst i åbningen og det tidlige midtspil.

 

Så stod det 2-1 til Bulgarien, men tilbage sad Esmat på bræt 2 med sort mod stærke IM Videnova, og med noget, som på dette tidspunkt lignede en gevinststilling – igen! I en franskmand havde hvid ofret på h7, men ikke fulgt præcist op, så Esmat fik konsolideret sin stilling og fik endda fordel. 23…Sg4 var et smart træk, og pludselig var hun en ren kvalitet foran. Op mod tidskontrollen røg der dog et par bønder, og da Bulgarien kunne nøjes med remis for at vinde matchen (på dette tidspunkt stod deres 1. bræt til gevinst), så skulle hun nok havde forsøgt at finde en trækgentagelse, som der lå i luften flere gange. Hun spillede dog tydeligvis videre for at vinde, hvilket virkede ret så uberettiget, og heldigvis blev hun behørigt straffet for det! Esmat spillede meget kraftfuldt, rullede den hvide stilling fuldstændigt op med g-bonden, og sluttede af med et uimodståeligt matangreb. 2-2 var en kendsgerning, og den bulgarske holdkaptajn så en kende skuffet ud, da hun sagde tak for kampen til den danske ditto, der til gengæld lignede en friskbagt smørkage i ansigtet!

I dag skal vi glæde os over det gode resultat, men i morgen er der atter en runde, og der venter 14. seedede Spanien, men det er først i morgen……….

 

Danmark spiller imponerende 2-2 mod Bulgarien i runde 2 efter sejre til Esmat Guindy og Louise Fredericia. Foto: Arild Rimestad

 

Link til turneringens hjemmeside http://www1.bakuchessolympiad.com/

 

Link til live i kvinderækken: LIVE