Kvinderne vandt 4-0 over Fiji

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Kvindelandstræner Thomas Schou Moldt skriver fra OL i Baku, hvor det i første runde blev en sejr på 4-0. Modsat i åben række var der her 8 spillere til start:

 

Så er starten gået til verdens største og mest prestigefyldte skakturnering, der afholdes i Baku, Aserbajdsjan i grænselandet mellem Europa og Asien. En flot by, omend det indtil videre mest har været igennem bussens vinduer, at vi har kunne betragte bygninger med et strejf af eksotisk arkitektur stående side om side med hyper moderne højhuse med glasfacader, der om aftenen oplyses af imponerende lyssætninger. Et kontrastfyldt scenarie.

Første runde i OL er ligeledes ret kontrastfyldt, da det jo som bekendt er top mod bund, og der er oftest langt mellem de store overraskelser. Det danske hold var derfor kæmpefavorit mod miniput-nationen Fiji, og det blev også til en sejr på alle fire brætter. Det var dog på ingen måde en walkover alle steder, faktisk var det kun Esmat der fik en rigtig nem dag på kontoret: Hendes modstander mistede en officer i træk 10 og så var det parti forbi, selvom hun spillede partiet næsten helt ud. Ellen var den næste der var færdig, da hendes meget unge (10 år!) modstander pludselig krakelerede og mistede dronningen. På dette tidspunkt var den forventede sikre matchsejr aldrig i fare, da Louise stille og roligt strammede grebet, så det kun var et spørgsmål om tid, mens Freja var involveret i et ”rigtigt” parti, hvor hun havde tilladt hvid nogle farlige angrebsmuligheder i Caro-Kann, hvor der var blevet rokeret modsat. Faktisk stod Freja i underkanten helt til det sidste, da modstanderen i tidnød overså Frejas modangreb, og pludselig gik hun mat. Da Louise samtidig var knasende sikker i sin gevinstføring var 4-0 en kendsgerning. En god start og en vigtig sejr, trods den store favoritværdighed, da der er der ingen der lægger sig ned frivilligt, og især i den første runde er der ekstra nerver på!

 

I 2. runde kommer der helt andre boller på suppen, da vi skal spille møde 9. seedede Bulgarien, med ex-verdensmester GM Stefanova på topbrættet. Vi glæder os allerede. Holdopstillingen er naturligvis hemmelig indtil lørdag morgen kl. 10 😉 – Husk at alle partier kan følges live HER

 

Aserbajdsjans Præsident, Ilham Aliyev, med FIDE-præsident Kirsan Ilyumzhinov i baggrunden, udfører det første træk i kvinderækken ved turneringens start fredag kl 13:00. Foto: Maria Emelianova fra turneringens hjemmeside.  

 

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com/