Peter Grove ansat som pigetræner

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Pressefoto Peter_Grove_Gert_Meedom_foto

Dansk Skak Union har ansat Peter Grove som pigetræner. Opgaven er at fastholde den skakinteresse der er i skoleskakken blandt piger. (Foto Gert Medom Madsen)

 

DSU-formand Poul Jacobsen siger at der primært er tale om en breddeaktivitet, som er en del af en langsigtet strategi om flere medlemmer i skakklubberne.

 

Peter Grove er 26 år, og fra den udmærkede årgang 1990, der på verdensplan også tæller folk som Carlsen og Karjakin. Grove er tidligere medlem af Viby Skakklub, senere formand for Mårslet Skakklub og nu medlem af Skanderborg, aktuelt ratingtal 2155.

 

Peter Grove læser til lærer på VIA i Århus og har undervist i Queen Check-regi, på Tjele Sommerlejr og ved træningssamlinger i trekantsområdet. 

 

– Formålet med ansættelsen er, vi skal forsøge at integrere pigespillerne i skakmiljøet. Både ved at skabe relationer pigespillerne imellem og til turnerings- og klubmiljøerne, siger Peter Grove, der som det første vil forsøge få skabt en træningsweekend inden nytår.

 

Fokus bliver ungdomsspillerne, under 20 år. Det er altså ikke kun piger, men også unge kvinder, der er målgruppen.

 

– Det er vigtigt at understrege, at det er et breddeprojekt, hvor alle pigespillere er velkomne i alle aktiviteter samt til at kontakte mig, hvis der måtte være noget, jeg kan være behjælpelig med, siger Peter Grove, der er ansat fra 1. september.