Jonas Bjerre på vej mod topresultat

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

For første gang i mange år ser det ud til at, der er gode chancer for en dansk topplacering ved Ungdoms EM i Prag. Jonas Bjerre fra Skanderborg har 6½ point i de første 7 partier og er på en delt 1. plads i turneringen. Forfølgerfeltet med 6 point er på 4 spillere. Runderapporten fra runde 7 er skrevet af Peter Stuhr fra Køge Skakklub og Køge Skakskole:

 

“B08: John Christoffer Christensen spillede igen et fint parti med sort mod Semion Sapocinc (0) fra Moldavien. Stillingen var længe lige, men John fik en mulighed for i et tårnslutspil at skubbe en bonde frem til e3, som ville have afgjort partiet. I stedet slog John på f3 og tilbød remis, som modstanderen straks modtog.

 

B10: Marius Bøss Sørensen mødte Jan Vaclavik (0) fra Tjekkiet. Han spillede Grand-Prix angrebet, men mistede efter en taktisk finesse en løber for 2 bønder. Han kæmpede længe, og var en af de danske spillere der var sidst færdige. Desværre blev det ikke til point. Lukas Iskos spillede sin remis nummer fire i turneringen. Efter partiet mod Louis Burdot (1202) fra Luxembourg mente han selv at det snart var tid til at vinde et parti. Stillingen han tog remis i var dog noget bedre, så vi andre mente at han måske allerede kunne have vundet et parti ved at spille videre.

 

B12: Azerbaijaneren Aylan Suleymanli (2145) spillede 4-bonde varianten i Kongeindisk mod Jonas Bjerre, men vores mand var velforberedt og fik en meget behagelig stilling. Modstanderen brugte meget tid på at finde de rigtige træk, så heldigvis tabte han på tid i træk 39 i en stilling som han nok godt kunne have holdt remis. Hannibal Valeur Jaques kom hurtigt i store problemer mod Edvin Smelykh (1709) fra Rusland. Åbningen var en afart at Skotsk Gambit, hvor Hannibal ikke kendte planerne. Desværre et parti hvor vores mand aldrig rigtig fik en chance. 

 

B14: Filip Boe Olsen spillede a6-varianten i Slavisk, som modstanderen Bogdan Kalabukhov (2090) fra Rusland ikke havde forberedt sig på, da han brugte meget tid i åbningen. Filip fik hurtigt en noget bedre stilling og vandt en kvalitet og sidenhen havde han en dronning for tårn + løber. En sikker sejr. Sander Stage-Steffensen spillede mod Francesco Lavorgna (1887) fra Italien. Partiet var en Caro-Cann, hvor Sander byttede om på et par varianter, så han tabte et tempo. Han kom dog ud af problemerne, og modstanderen tilbød remis.

 

B16: Nicolai Kistrup vandt et taktisk parti i Italiensk mod Vassily Burhanov (1888) fra Rusland. Der var mange spændende taktiske varianter i efteranalyserne, men modstanderen fandt ikke de forsvarsressourcer i stillingen. Nicolai er nu på 50% i turneringen. 

 

B18: Martin Percivaldi vandt en bonde i Fransk i Mc. Cutton varianten mod Valerio Carnicelli (2244) fra Italien. Vi fulgte partiet live, og computeren var undervejs meget glad for stillingen, men det var meget svært at finde en gevinstplan. Martin fandt den heller ikke under partiet, så det endte remis. Bjarke Vangsgaard udspillede sin modstander Timo Syvalahti (2139) fra Finland i åbningen, men det har ikke helt været Bjarkes turnering, og da der ikke er lette modstandere i gruppen, blev Bjarkes ene grove fejl straffet hårdt.

 

G12: Nienke van den Brink spillede sin tredje remis i turneringen mod Katharina Katter (1380) fra Østrig. Hun var undervejs foran med et par bønder, men i gensidig tidnød, hvor begge kun havde dronninger på brættet, og der var en masse skakker, tilbød Nienke remis, som blev modtaget.

 

G14: Signe havde en god chance i dagens parti mod Tamar Lagnazauri (1505) fra Georgien. Hun fik hurtigt stablet et farligt kongeangreb på benene, men trækrækkefølgen var desværre ikke rigtig, da modstanderen skulle sættes mat. Modstanderen fik et stort udviklingsforspring, vandt en officer, og kort tid efter partiet.

 

G16. Ellen Fredericia havde sort mod Anezka Vlkova (1823) fra Tjekkiet. Det har desværre ikke rigtigt været Ellens turnering, og tabte efter taktiske komplikationer i midtspillet. 

 

G18: Dagens drama udspandt sig i partiet mellem Freja Vangsgaard og Lauren Weaver (1552) fra England. Freja mener at have nået de 40 træk og spørger modstanderen, i overværelse af turneringslederen, om de har nået de 40 træk. Modstanderen konfirmerer dette, og turneringslederen går videre. Efter et minut “”falder vingen” på Frejas ur, og modstanderen påpeger straks at partiet er tabt. Freja finder straks ud af, at hun desværre har noteret det samme træk to gange, hvilket gør at de kun har spillet 39 træk. En meget kedelig måde at tabe partiet på, da det indtil videre bestemt ikke er gået Frejas vej i turneringen.”

 

 

Jonas Bjerre vinder på tid i træk 39 i et meget spændende parti mod CM Aylan Suleymanli fra Azerbaijan. Foto: Ruggero Percivaldi 

 

Nogle af spillerne fik i går taget billede og fik en autograf af Arthur Jussupow. Foto: Ruggero Percivaldi

 

Resterende program for turneringen:
Fredag 26. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag 27. august kl. 13:00: 9. runde

 

Live: http://www.eycc2016.eu/games/live-coverage/

 

Link til resultater for de danske spillere: HER

 

Link til hjemmesiden: http://www.eycc2016.eu/