Open Dutch Youth Chess Championship

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Bagerst: Morten Sørensen (skoleskakleder), Jørn Hviid (Skive Skakklub) Mellemste række: Jeppe Libach Makholm, Jakob Schultz Svenningsen, Kasper Damgaard Pagh, Signe Sofie Bøss Sørensen, Birgitte Brunsgaard Jacobsen. Forreste række: William Bay Aagard, Katrine Dalsgaard, Bjarke Bregendahl, Marius Bøss Sørensen, Andreas Vang Lyhne Jensen. Foto: Morten Sørensen


 

10 spillere fra Skive Skakklub / Vestfjends Skoleskak er taget til De Åbne Hollandske Ungdomsmesterskaber, som spilles i byen Borne. Fra Morten Sørensen i Skive Skakklub har skak.dk modtaget følgende:

 

“10 skakspillere fra Vestfjends Skoleskak (syd for Skive), hvoraf 8 også er medlem af Skive Skakklub, deltager fra den 8. august til den 13. august i De Åbne Hollandske Ungdomsmesterskaber. Turneringen holdes for 25. gang i regionen Twente, og ca. 300 børn og unge fra flere forskellige lande deltager. Spillerne deles ind i aldersgrupper A-H, som svarer til U6 – U20. Fra aldersgruppe C (U14) og op spilles 2 runder om dagen med 1½ time + 30 sekunders betænkningstid, aldersgruppe D og E (U12 og U10) spiller 3 runder om dagen med 40 minutter + 30 sekunders betænkningstid, medens de yngste spiller 4 runder om dagen med 25 minutter + 10 sekunder. Der er noteringspligt fra gruppe E og op, og klubben har 3 skakspillende voksne med til at gennemgå de spillede partier.

  

Vestfjends Skoleskak afholdt i april hold DM i skoleskak, og det er noget af overskuddet fra denne begivenhed, der bliver brugt på at sende spillerne af sted. Skolens hold i gruppe C (til og med 3. klasse) var så ugæstfrie at vinde Danmarksmesterskabet på hjemmebane, og de fire 10-årige drenge er blandt deltagerne, der nu skal prøve kræfter med en udenlandsk turnering. Vestfjends Skoleskak har lejet en stor spejderhytte til spillerne, medrejsende forældre og trænere, så udover seriøs skak bliver der også plads til lejroplevelser og sjov, hvilket til sammen gerne skulle give børnene en storartet oplevelse.

 

Skive Skakklub har netop søsat et projekt, hvor de mest engagerede skoleskakspillere fra områdets skoler (herunder Vestfjendsskolen) kan komme til juniortræning, og de foreløbige 11 juniorer i projektet har fået en personlig mentor, som vil hjælpe med daglig skaktræning. Samarbejdet har betydet, at en frivillig fra Skive Skakklub tager med skoleskakspillerne til Holland, hvor han har ansvaret for at gennemgå de bedste spilleres partier”.

 

Klubben vil dagligt lægge runderapporter, stemningsbilleder m.v. ud på dens hjemmeside: http://skoleskak.wordpress.com 

 

Deltagerne er:

Gruppe C (U14)

Signe Sofie Bøss Sørensen (1316)
Birgitte Brunsgaard Jacobsen (1113)

 

Gruppe D (U12)
Jakob Schultz Svenningsen (1106)
Andreas Vang Lyhne Jensen (1016)
William Bay Aagaard (1000)
Kasper Damgaard Pagh 

 

Gruppe E (U10)
Marius Bøss Sørensen (1580)
Jeppe Makholm (1005)
Bjarke Bregendahl (1000)

 

Gruppe G (U08)
Katrine Dalsgaard

 

Der vises live fra dette link – Programmet er forskelligt fra gruppe til gruppe. Overblik over de enkelte grupper kan ses: HER

 

Link til hjemmeside for turneringen: http://www.onjk.nl