Ændringer af ratingsystemet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Skak.dk har fra ratingkomiteens formand, Per Rasmussen, modtaget følgende: 

 

“HB besluttede på mødet i februar 2015 at indføre nogle ændringer omkring det danske ratingsystem. Disse ændringer er nu bygget ind i vores systemer, så det kan nemt kan håndteres. Der er sket en præcisering af, at udenlandske spillere der bor i Danmark, eller spiller for en dansk klub, samt danske spillere der bor i udlandet, ikke skal rates dansk.

Det betyder at udlændinge (der ikke er danskere ifølge FIDE), fremover ikke bliver dansk ratet for f.eks. holdkampe og andre turneringer, med mindre der er et klart ønske fra deres side om at blive det. Det kræver så også, at de som udgangspunkt indberetter de turneringer som de spiller udenfor Danmark. Ønsker man at blive dansk ratet, henvender man sig til Ratingkomiteen.

Rigtig mange danskere tager for tiden til udlandet og spiller turneringer, så derfor er det vigtigt at præcisere, at på samme møde blev det besluttet at reglen om, at man efter forudgående ønske ikke behøver at få dansk ratet turneringer i udlandet, nu er fjernet. Således har alle nu pligt til altid at indberette deres udenlandske resultater, dette sker ved at sende en mail til Ratingkomiteen på ratingkomite@skak.dk – helst med henvisning til et link med resultater fra den pågældende turnering.” Ratingindberetningen skal være modtaget senest 14 dage efter at turneringen er færdigspillet.

 

Den aktuelle top 20 danske ratingliste pr. 7. juni 2016