Stærk mindeturnering igen for Gashimov

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Karjakin. Shamkir_2016

VM-udfordreren Karjakin har fundet tid til at spille turnering igen efter at han meldte afbud til Norway Chess, officielt på grund af at han skulle forberede sig til VM. (foto fra Shamkir-turneringens hjemmeside.)

 

Sergej Karjakin, der skal møde Magnus Carlsen i en match om VM i november i New York, er blandt de 10 deltagere i Shamkir 2016, som er en mindeturnering for en af Aserbajdsjans stærkeste stormestre, Vugar Gashimov, der døde i 2014 bare 27 år gammel.

 

1427633804 Gashimov

Foto fra turneringens hjemmeside af Vugar Gashimov (1986 – 2014).

 

Caruana er topratet med sine 2804 efter sejren i USA-mesterskabet. Den solide hollandske Giri er med 2782 næsthøjest ratet, og som nummer tre på ratinglisten i turneringen kommer så Karjakin med 2773.

 

Blandt “hjemmespillerne” fra Aserbajdsjan har Mamedyarov overhalet Radjabov, der for bare få år siden var sit lands stærkeste spiller og nummer fem i verden. Begge er med i feltet, der blandt andre også tæller den kvindelige verdensmester, Hou Yifan.

 

Link til turneringen

 

Turneringen varer til 4. juni.