National Vidensdag om Skoleskak

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

(Foto: Dansk Skoleskak) 

 

170 skolelærere, -ledere, pædagoger og fagfolk samles fredag den 27. maj i Vejle til den første “National Vidensdag om Skoleskak”.  I pressemeddelsen fra Dansk Skoleskak står der: 

 

Dansk Skoleskak inviterer, med støtte fra Vejle Kommune og A.P. Møller Fonden, til den første Nationale Vidensdag om Skoleskak, hvor kendte forskere, fageksperter og en erfaren skoleskaklærer med 18 ugentlige timer til skoleskak, fortæller hvordan skoleskak kan bidrage til en endnu bedre skole med varieret undervisning. Med skoleskak på over 450 skoler landet over, oplever Dansk Skoleskak en støt stigende interesse for, hvad skoleskak kan byde ind med i bl.a. folkeskolen. 

 

Henriette Mai Rahbek, læringskonsulent, Dansk Skoleskak:  Det glæder os, at så mange i premiereåret gerne vil deltage, og at Vejle Kommune og A.P. Møller Fonden er med til at gøre den første Nationale Vidensdag om Skoleskak mulig. National Vidensdag om Skoleskak markerer en ny milepæl i Dansk Skoleskak, når forskere og professionelle undervisere for første gang mødes og diskuterer, hvorfor elever som deltager i skoleskak, også bliver bedre til skolens øvrige fag. I løbet af dagen kan deltagerne selv opleve brain-breaks med bl.a. actionskak og opleve stormester Sune Berg Hansen spille blindskak mod et ungt skaktalent. 

 

Mads Jacobsen, Generalsekretær, Dansk Skoleskak: Over 35.000 elever har i dette skoleår deltaget i skoleskak, og er blevet dygtigere til bl.a. matematik. På National Vidensdag om Skoleskak får fagpersoner mulighed for at blive klogere på, hvorfor skak i skolen giver ro på stolen, og er et smart træk for både skoler, elever og lærere. Dagens program byder bl.a. på oplæg om elevernes motivation, hukommelse, udvikling og dansk forskning, der viser, at elever som deltager i skoleskak, klarer sig bedre i matematik end andre elever.

 

I forlængelse af arrangementet afholdes der med start kl. 15:00, Dansk Skoleskaks årlige Landsudvalgsmøde, som er organisationens højeste myndighed.

 

Program for den første “National Vidensdag om Skoleskak” kan ses HER

 

Pressemeddelelsen fra Dansk Skoleskak HER