Boris Gelfand til XtraCon Chess Open

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Boris Gelfand_mod_VM_Anand
Arrangørerne af den årlige sommerturnering i Helsingør, har gjort et scoop:
VM-udfordreren i 2012, den israelske stormester Boris Gelfand, besøger Danmark og skakturneringen Xtracon Chess Open til sommer.

På billedet ses Boris Gelfand mod verdensmesteren Vishy Anand i VM-matchen i 2012. (Foto stillet til rådighed af Xtracon Chess Open.)

 

På vegne af turneringen skriver Tom Skovgaard:

 

Boris Gelfand spillede sig i 2012 helt frem til en VM-match mod den daværende skakverdensmester, Vishy Anand fra Indien, og efter uafgjort i den ordinære match på 12 partier, tabte Gelfand knebent omkampen mod Anand.
 
Boris Gelfand har tilhørt verdenseliten i lidt over 20 år og har mange fine turneringssejre foran de bedste i verden på sit CV.

I dagene 27.-30. juli besøger Gelfand Nordens største internationale skakturnering, Xtracon Chess Open i Helsingør, i forbindelse med lanceringen af sin nye bog ”Dynamic Decision Making in Chess”.
Bogen er en fortsættelse af bogen, Gelfand skrev sidste år i samarbejde med den danske successkakbogsforfatter og –forlægger, skakstormester Jacob Aagaard, ”Positional Decision Making in Chess”, som vandt det Engelske Skakforbunds pris ”Book of the Year” 2015.
 
Ved besøget i Helsingør vil Boris Gelfand og Jacob Aagaard torsdag d. 28. juli holde et foredrag om den nye bog, som kommer i handlen i august fra forlaget Quality Chess, og tilhørerne ved foredraget vil for entréprisen på 225 kr. også få en signeret udgave af bogen med hjem!
 
Og som en ekstra bonus deltager Boris Gelfand fredag aften d. 29. juli i lynskakturneringen ved Xtracon Chess Open, hvor alle deltagere således vil have en chance, afhængigt af turneringsforløbet, for at møde denne verdensstjerne i en lynskakparti!