Tysk dominans i Fredericia

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fredericia 16_foto_taget_af_Johnni_M

Efter 5 runder af Fredericia Chess 2016 har der tegnet sig et klart billede. Tyskerne dominerer! (Fotos Johnni Marcussen. Herover Melanie Lubbe fra 1. runde).


Seneste nyt er at Melanie Lubbe fører med 5,5 af 7 foran gemalen Nikolas med 5. Derefter er der et spring på halvandet point til fire spillere med 3,5, blandt andre Kristoffer Dyrgaard og Jesper Søndergaard Thybo.

 

Johnni Marcussen skriver referat efter femte runde:

 

De 3 tyskere besidder nemlig de 3 første pladser i tabellen, og noget overraskende er det den enlige kvinde, WGM Melanie Lubbe, som er i spidsen med imponerende 4½ af 5 point!

 

Efter sejr over FM Anders Livner og en remis mod FM Filip Boe Olsen torsdag, vandt hun fredag begge sine partier. I 4. runde var det dog med lidt held, da FM Kristoffer Dyrgaard havde stillingen til at vinde mod tyskeren, men i 5. runde var det en meget flot sejr, som blev kørt hjem mod IM Jens Ove Fries Nielsen.

 

Et ½ point efter Melanie finder vi forhåndsfavoritten, hendes mand Nikolas Lubbe. Nikolas måtte i 3. runde afgive et halvt point mod FM Kristoffer Dyrgaard, men ellers bød torsdag og fredagen på lutter sejre for ham også.

 

Efter de to er der et mindre hop ned til 3. pladsen, som IM Christoph Scheerer lige nu har med 3 point. Efter hans bommert i 1. runde mod FM Filip Boe Olsen, er han kommet fint igen med 2 sejre og 2 remisser de seneste to dage. Knap så godt er det altså gået danskerne.

 

Efter 2 runder var der ellers forhåbninger om, at FM Jesper Thybo kunne ende i toppen, da han havde vundet begge partier. I 3. runde lavede han dog en ordentlig bommert i en ellers fordelagtig stilling mod FM Martin Matthiesen. Desværre slog det ham ud af kurs og med 2 nederlag fredag, har han stadig kun 2 point.

 

Stillingen efter 5 runder er: 4½ point: WGM Melanie Lubbe 4 point: IM Nikolas Lubbe 3 point: IM Christoph Scheerer 2½ point: FM Filip Boe Olsen og FM Anders Livner 2 point: FM Kristoffer Dyrgaard, FM Martin Matthiesen og FM Jesper Thybo 1½ point: Kristian Seegert 1 point: IM Jens Ove Fries Nielsen IM-norm: 6 point (Jesper Thybo 6½)

 

Ikke kun IM-skak

Udover IM-gruppen, er der masser af skak i Fredericia. Fredag aften gik vores 60 mands store EMT turnering i gang. I den øverste gruppe spiller de 12 bedste spillere, og her kæmpes der om en plads i næste IM-turnering. 1. runde her bød på 4 sejrherrer, og disse 4 mødes alle indbyrdes i 2. runde.

Hurtigskak Fredericia 

Torsdag bød på en hurtigskakturnering, Fredericia Rapid Chess 2016, hvor 50 spillere deltog. Den øverste gruppe havde et ratingsnit på hele 2197, og her endte det med at blive en 3-delt 1. plads, da FM Jørn Sloth (til højre på Johnni Marcussens foto), FM Niels Jørgen Fries Nielsen (i midten) og FM Carsten Bank Friis (til venstre) alle scorede 4½/7. IM-gruppen og Kandidatklassen kan følges live på vores hjemmeside, ligesom alle resultater fra IM-gruppen, Rapid Chess og EMT’en kan findes på:

Se mere om turneringen