Ultimate Blitz Challenge

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Foto: Fra U.S Championships

 

Den med stor spænding imødesete lynturnering mellem Garry Kasparov og de tre bedste i det amerikanske mesterskab startede torsdag aften. 

Det var tydeligt for alle der fulgte turneringen, at Kasparov stadig er meget ærgerrig og meget gerne vil vinde, også selvom der kun er tale om en lynturnering. Det bedste eksempel på dette var i et af partierne mod Nakamura, hvor han helt klart har sluppet en springer på b4 – som er i slag. Han skynder sig at tage fat i den igen og efter lidt overvejelser flytter han den til f4 i stedet. Nakamura blev efterfølgende spurgt om hvorfor han ikke reagerede på sluppet brik, og hans svar var, at han måske ikke gik helt så meget op i turneringen som Kasparov! Se episoden HER

Springere var i øvrigt Kasparovs problem. To gange lavede han ”blunders” som tabte en springer – begge gange fra klart fordelagtige stillinger.

 

 

Kasparov har lige lavet en kæmpefejl mod Wesley So, som taber en vundet stilling. Foto: Fra U.S Championships

 

I glimt så man hvorfor Kasparov gennem 20 år var verdens stærkeste spiller med speciale i angreb. Også det karismatiske og udstrålingen var stadig den samme.

 

Der er stor jævnbyrdighed halvvejs i turneringen:
1. Hikaru Nakamura, 5 point af 9
2. Wesley So, 5 point
3. Garry Kasparov, 4½ point
4. Fabiano Caruana, 3½ point

Den afsluttende halvdel af lynturneringen spilles I aften fredag fra kl. 20:00 og slutter omkring kl. 23:00.

 

Link til live: HER