Sondex Cup – dag 2

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Fra arrangørerne af Sondex Cup i Kolding er der kommet en runderapport fra dobbeltrunden lørdag.

 

Lars Peter Hansen, Skakklubben Springeren, skriver:

 

Sondex Cup 2016, 2. runde:
Dagens partier havde tidnøden som fællestræk, og alle der var i tidnød, slap skidt fra det. Attila Gergacz var første offer i partiet med hvid mod Mikkel Antonsen. Attilas kvalitetsoffer i 25. træk viste sig hurtigt som problematisk, så selv om operation tidskontrol lykkedes, døde patienten. Historien gentog sig i Allan Stig Rasmussens parti mod Nikolas Lubbe. Allan forsøgte også med ofre kort før tidskontrollen, men i træk 40 strøg han flaget to bønder nede. Det sidste parti mellem GM Boris Chatalbashev og Rasmus Skytte endte remis efter 31 træk.

 

I GM/IM-gruppe 2 blev GM Thorsten Michael Haub, som er glad for at spille i Danmark, endnu gladere, da han kom på tavlen med et helt point mod FM Anders Livner, Sverige. De to øvrige partier, Jens Ove Fries Nielsen-John Arni Nilssen og Jacob Carstensen-Martin Matthiesen.

Som et Geheimtip er herrefighten i Mester 1 mellem WGM Melanie Lubbe og Halvard Hagesäther nok en gennemspilning værd …

3. runde:
Inden runden førte IM Nikolas Lubbe GM/IM-gruppe 1 med den perfekte score 2 point for 2 partier efterfulgt af GM Chatalbashev med 1½ point. Det blev der ikke ændret på da Lubbe som den første kunne rejse sig med et helt point i partiet mod Rasmus Skytte. Partiet sluttede med en indespærret og tabt dronning på c2. Mikkel Antonsen og Allan Stig Rasmussen spillede remis. Mikkel Antonsen fik en merbonde, men Allan Stig fik løberparret. Efter yderligere en afbytning havde man en stilling med uligefarvede løbere og blev enige om at dele pointet. I det sidste parti så Attila Gergacz med sort ud til at være kommet ud af åbningen med en tilforladelig stilling. Men han blev alligevel presset og søgte til sidst at få modspil med et kvalitetsoffer der heller ikke denne gang gav andet end et nyt nul. 

 

IM Nikolas Lubbe har maksimum 3/3. Billedet er fra starten af 1. runde. Foto: Mads Boe

 

I gruppen skal der nu ske dramatiske ting hvis ikke kampen om turneringssejr og titel bliver et opgør mellem IM Lubbe og GM Chatalbashev med hhv. 3 og 2½ point. De mødes i 5. og sidste runde. Mikkel Antonsen og Allan Stig Rasmussen følger i respektfuld afstand med hver 1½ point.

 

I GM/IM-gruppe 2 var føringen delt mellem Nilssen og Nielsen (John Arni og Jens Ove Fries), som hver havde 1½ point. Nilssen forhøjede til 2 point efter med en hurtige remisaftale med Jacob Carstensen. I partiet Anders Livner-Jens Ove Fries Nielsen lærte vi “åbningsfiguren” Ærkeenglen at kende (efter Hvids 10. træk). Den bragte dog ikke nødvendigvis fred på brættet. Tværtimod fik vi en et kampparti der dog endte dog remis da Jens Ove Fries Nielsen måtte “trække i nødbremsen” og redde sig ud af tidnøden med en evig skak. Hans stilling så ellers ud til at have potentiale til mere. Dermed også 2 point JOFN. Det sidste parti gik også alle tolv runder inden Martin Mathiesen og Thorsten Michael Haub tog remis i en slutstilling med springere, uligefarvede løbere og hhv. 3 og 2 bønder. Dermed har Nilssen og Nielsen som nævnt 2 point hver, mens Jacob Carstensen følger på 1½.