Mads Andersen alene i spidsen ved DM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

DSC 0014

Efter fire sejre på stribe samtidig med at forhåndsfavoritterne har spillet mere forsigtigt, har Mads Andersen bragt sig alene i spidsen ved DM. (Billedet fra DM-hjemmesiden er fra topopgøret i 2. runde, hvor Sune Berg Hansen vandt over Mads Andersen – der efter dét nederlag vandt de næste fire partier.)

 

Efter en arbejdssejr i et slutspil med en bonde mere mod Jakob Vang Glud i 5. runde fortsatte Danmarks kommende stormester Mads Andersen det fine spil og den rigtig gode ide med at snuppe en bonde, holde fast i den og udmanøvrere modstanderen. I 6. runde skærtorsdag gik det ud over Simon Bekker-Jensen, der var sort i en katalaner.

 

Danmarksmesteren huskede ikke en dyt af teorien

Sune Berg Hansen skriver på sin facebook-profil at allerede efter Curt Hansens 4. træk, en sidevariant i en nimzo-inder, var Sune ude af bøgerne. “Hvad nytter det at studere varianter i ét væk, når man ikke kan huske en dyt når man sidder ved brættet.”

 

Det er vi nok mange skakspillere der udmærket kender til – en trøst for os andre er at det åbenbart også kan gælde for en syvdobbelt DM. Sune Berg Hansen hev efter eget udsagn i nødbremsen med en kort remis som resultat.

 

En enkelt kort remis – og fire kamppartier

Alle øvrige fire partier fandt en vinder: Foruden som nævnt Mads Andersen, fik Lars Schandorff sin første sejr – mod Nikolaj Mikkelsen, og der var også hele point til Jakob Vang Glud mod Bjørn Møller Ochsner og Mikkel Antonsen mod Thorbjørn Bromann.

 

Antonsen er indtil videre turneringens positive overraskelse med allerede tre sejre i det stærke selskab.

 

Følg DM her

 

1. Mads Andersen 4,5 point 2-3. Sune Berg Hansen og Mikkel Antonsen, 4 point 4.-6. Lars Schandorff, Curt Hansen og Jakob Vang Glud alle 3,5. 

 

7. runde langfredag fra klokken 13.