Seniorer pænt med i Italien ved VM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

phoca thumb_l_DSC_0330

Ved senior-VM i Italien er der spillet syv runder og de bedst placerede danskere har i +65 fem point. Det er Jørn Sloth og Bent Sørensen, der ligger som hhv. nr. 19 og 21 i turneringen. (foto af spillesalen fra turneringens hjemmeside Følg med ved at klikke på den røde tekst).

 

De to spillede indbyrdes remis i 6. runde. I 7. runde vandt Sloth over Grabow i turneringens andet danskeropgør. Bent Sørensen leverede i 7. runde det hidtil bedste danske enkeltresultat ved at besejre IM Pritchett, Skotland.

 

Bent Sørensen skriver fra Italien:

 

Vi må se i øjnene, at vi ikke kommer hjem med en verdensmester. Jens Kristiansen har ualmindelig dårlige resultater.

 

Den første uge gik for næsten alle under forventning. Det ser ud til, at fridagen i mandags har hjulpet. I går tirsdag kunne vi notere 7 gevinster, 3 remis’er og et enkelt nederlag til Grabow i et internt dansk opgør mod Sloth.

 

I 8. Runde er Sloth og jeg på livebrætterne, 1,5 points efter den førende exVM Okhotnik. (som var med ved Xtracon Grand Masters i Køge i oktober.)

Efter ham følger euramesteren Jan Rooze, Kupreitchik og regerende VM Vaisser.

Bortset fra resultaterne går det godt, skriver Bent Sørensen, seniorerne hygger sig med især de skandinaviske venner og snakker om Norges tilbud om en nordisk seniorholdturnering i Frederiksstad til september 2016.

 

Pointstillingen

Og her er så resultaterne, bortset fra de nævnte Sloth og Sørensen, som klarer sig fint: På fire point er en kvartet i +65 bestående af Jørgen Hvenekilde, Jørgen Jørgensen, Jens Kølbæk og Pouelsteen Holm Grabow.

 

På 3,5 er Poul Erik Nørgaard Olesen og Niels Lauritsen – sidstnævnte er lige som Sloth ubesejret, men Lauridsens score er altså mere jævn: Alt er spillet remis. Indtil nu, der er stadig fire runder tilbage.

 

I kvindegruppen +50 er der spillet en runde mindre, her har Margarita Balluniene tre af seks og den bedste danske placering som nummer 11.

 

I den åbne gruppe +50 har tidligere senior-VM Jens Kristiansen og Flemming Bo Larsen begge 3,5 point.

 

Turneringen slutter søndag.