Nordisk Mesterskab – dag 2

Holdleder Leif Kristensen skriver til skak om Nordic Youth Chess Chapionship der spilles frem til søndag aften i flotte rammer på Hotel Fredericia, hvor spillerne får rigtig god mad og har adgang til fitness og svømning mellem runderne:

 

Tredje runde ved NM i ungdomsskak: Fin runde!

 

I denne runde er der et danskeropgør og i 5 af de sidste 8 opgør er der danske favoritter, så forhåbentlig kommer vi igen over 50%. Efter den dårlige 2. runde kom de danske spillere stærkt tilbage med 6 points i denne runde, så nu er vi igen
over 50%.

 

 

Lige inden rundestart på Hotel Fredericia. Foto: Johnni Marcussen

A-gruppen:
Her var der uheldigvis et danskeropgør, hvor Bjarke Hautop Kristensen (2227) som hvid endte i siciliansk mod Nicolai Kistrup (2194). Det var en meget skarp variant, hvor Nicolai brugte meget tid. I midtspillet fik Bjarke overtaget og havde et par chancer for at afgøre partiet, men trods Nicolais tidnød lykkedes det Nicolai at holde sammen på stillingen, og partiet sluttede remis ved evig skak.

B-gruppen:
Adesh Easwaralingam (2128) blev som hvid mødt med skandinavisk mod den højst ratede FM Vignir Vatnar Stefansson (2323) Island, som Sander spillede remis mod i første runde. Adesh fik ingen fordel efter åbningen, men stillingen var meget lige i midtspillet. I fortsættelsen valgte Adesh en forkert plan og kom under pres. Han fik en kronisk svag bonde, og da der yderligere kom et par unøjagtigheder, fik modstanderen afgørende fordel og vandt.

Sander Stage-Steffensen (2105) blev som hvid mod Patrik Aalto (2080) Finland mødt med siciliansk. Sander fik ikke spillet åbningen præcist, så modstanderen fik hurtigt udlignet. I midtspillet bølgede det lidt frem og tilbage, men modstanderen fik klar fordel og vandt en bonde, da Sander valgte en forkert plan. Heldigvis lykkedes det Casper at komplicere stillingen, og efter nogle unøjagtigheder fra modstanderen fik Sander igen udlignet. Endnu et par småfejl gav Sander bonden igen med et farligt initiativ. Efter endnu en fejl fik Sander en farlig binding, der gav ham dronningen for et tårn og Sander vandt hurtigt.

C-gruppen:
Casper Liu (2123) spillede med hvid London-systemet mod Hugo Wernberg (2179) Sverige. Modstanderen spillede kreativt med tidligt f6 og g5, og Casper stod lidt under i midtspillet. Men efter et par unøjagtigheder fra modstanderen fik Casper vendt bøtten. Casper fik angrebschancer, og da modstanderen ikke forsvarede sig præcist, fik Casper lov til at sætte mat.
Oscar Veiergang (1707) spillede med hvid kongeindisk mod Toni Vainikka (1923) Finland. Han kom klart bedst fra åbningen og fik klar fordel i midtspillet, men desværre fandt Oscar ikke den bedste fortsættelse, og modstanderen fik udlignet. I slutspillet lavede Oscar et par fejl, og så var det slut.

 

D-gruppen:
Jeppe Hald Falkesgaard (1936) spillede med sort kongeindisk mod Amelia Nordquelle (1768) Norge. Jeppe kom bedst fra åbningen og fik lille fordel, men i midtspillet lykkedes det først modstanderen at udligne og derefter at få en lille fordel. Heldigvis brugte modstanderen meget tid, og Jeppe fik muligheden for i slutspillet at ofre dronningen for 2 tårne. Stillingen var stadig meget lige, men i tidnøden bukkede modstanderen og tabte dronningen for 1 tårn, hvorefter slaget var vundet for Jeppe.
Noah Krug Wahlgreen (1765) spillede med hvid London-systemet mod Rökur Davidsen (1124) Færøerne. Noah kom bedst fra åbningen og fik tidligt i midtspillet klar fordel og vandt hurtigt i fin stil.

E-gruppen:
Vitus Bonde Medhus (1779) spillede italiensk med hvid mod Louis Khoo-Thwe (1753) Norge. Stillingen var meget lige efter åbningen, men Vitus havde initiativ i midtspillet og angrebschancer. Desværre fik han ikke spillet det helt præcist, så modstanderen fik afmonteret hvids angrebschancer med en smart kombination. I slutspillet stod modstanderen lidt bedre men tilbød remis, som Vitus accepterede.
Tunad Chand Penki (1233) spillede med sort spansk mod Brestir Samuelsen (1191) Færøerne. Stillingen var meget lige, indtil Tunad blev ramt af skakblindhed og satte en officer i slag. Modstanderen turde ikke tage den gratis officer, så stillingen var kun lidt bedre for hvid. Det endte i et slutspil, hvor hvid havde en bonde mere, men sort havde kompensation på grund af løberparret, så partiet sluttede remis. 

 

Fjerde runde ved NM i ungdomsskak: Ny nedtur

 

På papiret ligner det en meget lige runde, så forventningen er ca. 50%. Desværre blæste vinden ikke i den danske retning, så udbyttet i dagens runde blev kun 3½ points. Ærgerligt fordi der undervejs var stillinger til flere points. 

 

A-gruppen:
Bjarke Hautop Kristensen (2227) spillede sort mod Torre-systemet mod CM Bardur Orn Birkisson (2186) Island. Bjarke udlignede hurtigt i åbningen, men stillingen var meget lige, så det endte remis på et tidspunkt, hvor der var lagt op til trækgentagelse. 

 

Nicolai Kistrup (2194) havde hvid i en dronninggambit mod ratingfavoritten FM Isak Storme (2314) Sverige. Nicolai kom dårligst fra åbningen og tabte en bonde, men Nicolai kæmpede godt videre, vandt bonden igen og fik udlignet i midtspillet og tilkæmpede sig en lille fordel. Desværre havde Nicolai næsten ingen tid, så han lavede en fejl, der tabte en bonde. De kom ud i et slutspil med tårn + springer og 4 bønder mod 3 bønder på samme fløj. Nicolai kæmpede i konstant tidnød godt videre, men det var desværre ikke nok.

 

 

Bjarke Hautop Kristensen er med i toppen af A-gruppen. Foto: Johnni Marcussen 

 

B-gruppen:
Adesh Easwaralingam (2128) havde sort mod Jimi Multanen (1701) Finland, der startede med 1. b3. Adesh fik ikke udlignet i åbningen, men fik en isoleret bonde på d5. Adesh fik efterhånden stabiliseret stillingen og fik endda lille fordel, indtil han pludselig lavede en grov fejl, der tabte en officer og partiet.
Sander Stage-Steffensen (2105) havde sort mod Stephan Briem (2197) Island i en dronninggambit. Sander kom dårligst fra åbningen, og modstanderen fik hurtigt lille fordel. I midtspillet tabte Sander en bonde, og modstanderen havde klar fordel. Selv om Sander forsøgte at sprælle, var det ikke muligt at undgå nederlaget.

C-gruppen:
Casper Liu (2123) havde sort i en modtaget dronninggambit mod Mathias Unneland (2175) Norge. Casper kom fint fra åbningen og fik hurtigt udlignet. I midtspillet fik Casper fordel, men i en bedre stilling lavede Casper en overseelse, der kostede en officer og dermed partiet.
Oscar Veiergang (1707) vandt uden kamp, fordi en svensk spiller er rejst hjem på grund af sygdom.

 

D-gruppen:

Jeppe Hald Falkesgaard (1936) spillede med sort en skarp variant i siciliansk mod ratingfavoritten Edvin Trost (2153) Sverige, og efter 15 træk var stillingen skarp men lige. Desværre fandt Jeppe ikke den rigtige fortsættelse, og det straffede en stærkt spillende modstander, og Jeppe tabte hurtigt.
Noah Krug Wahlgreen (1765) spillede med hvid London-systemet mod Amelia Nordquelle (1768) Norge, som Jeppe besejrede i runde 3. Modstanderen hoppede i en kendt åbningsfælde og tabte 2 bønder i åbningen. I fortsættelsen spillede Noah meget overbevisende og førte på smuk vis partiet til gevinst.

E-gruppen:
Vitus Bonde Medhus (1779) spillede sort i topopgøret mod Isak Vinh Brattgjerd (1780) Norge. Vitus kom lidt skidt fra åbningen og tabte en bonde i midtspillet, så modstanderen havde klar fordel, men da han spillede for langsomt i fortsættelsen, fik Vitus opbygget et farligt angreb, som modstanderen undervurderede, og pludseligt fik Vitus muligheden for at afgøre partiet med et flot dronningoffer. 

 

Partiet: 

 

 

Tunad Chand Penki (1233) spillede sort mod London-systemet mod Gudrun Fanney Briem (1209) Island. Desværre fik Tunad fejlplaceret en springer på randen, som modstanderen kunne fange, og dermed var partiet tabt.

 

 

Resterende program for turneringen:  

Søndag den 16. februar kl. 10:00: 5. runde
Søndag den 16. februar kl. 16:00: 6. runde 

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.fredericia-skakforening.dk/nycc2020 

 

Partierne fra turneringen kan følges på: http://www.fredericia-skakforening.dk/nycc2020/live/

 

Partierne kan også følges på Chess24: HER