Behagelig skak ved Middelhavet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Malta Open._J._Trier
Der spilles også skak andre steder i Europa i øjeblikket end i Reykjavik. Næsten helt mod syd, i det lune Middelhav, har ni danske spillere søgt tilflugt i Malta Open, der som Jakob Trier skriver, er dejligt varmt, og hvor man kan sidde uden for ved poolen. (Trier har også taget billedet hvor Flemming Borg i rød trøje ser på et af de andre danske partier.)
Jakob Trier skriver om turneringen:
Malta Open er en intens turnering, 9 partier afvikles over 7 dage med dobbeltrunder tirsdag og torsdag.
Første gang da turneringen blev afholdt, tilbage i 2011, deltog 126 personer fra 22 lande. Turneringen er vokset siden da og i år er der over 200 deltagere fra cirka 35 lande med i turneringen. Fra Danmark deltager disse 9 personer i år: FM Kåre Kristensen, Arne Walther Larsen, René Andreasen, Karsten Kierkegaard Olsen, Flemming Borg, Søren Ottesen, Benny Christensen, Oliver Trier og Jakob Trier.  
Danskernes gennemsnitsalder er lidt over 50 år og det er den faktisk også for alle lidt over 200 turneringsdeltagere.
Den første turneringen i 2011 blev vundet af Nordkalottens (og Sveriges) GM Stellan Brynell med 7½ af 9, dengang var der 126 deltagere fra 22 lande, og turneringen er siden vokset til de nu lidt over 200 deltagere, heraf tre stormestre.
Vejret hernede er fantastisk og det er nok en af årsagerne til at turneringen er vokset år for år, dem der har været med en gang vil gerne tlbage og samtidigt anbefaler de turnering til andre som så også tager afsted, skriver Jakob Trier inden tirsdagens dobbeltrunde.