Juniorturnering i Hamburg

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

IMG 0534

I weekenden den 16. oktober til den 19. oktober deltog Dansk Skak Union i en juniorholdturnering i Hamburg. (Foto taget af Mads Boe. Fra venstre Thomas Søndergaard Thybo, Christian Emil Frambøl, Filip Boe Olsen, Arthur Berg, Jonas Bjerre, Emil Skovgaard, Andreas Skovgaard og Nicolai Kistrup foran Hamburger Schachklub von 1830. Klubben har 400 medlemmer og de ejer deres eget skakhus, som de byggede i 1996.) 

 

Ungdomslandstræner Mads Boe skriver:

 

Der er tale om en turnering, som Hamburger Schachklub von 1830 årligt holder for at mindes deres ungdomsleder Leo Meise, der desvære døde i en alt for ung alder. 

Jeg havde fået invitationen gennem IM Jonathan Carlstedt og formanden i klubben gennem 30 år(!) Christian Zichelbein. Jeg tog meget hurtigt imod invitationen, da jeg fra tidligere års billeder kunne se, at det så spændende ud med det sociale i højsædet, hvilket jeg også finder skal prioriteres af og til. Danmark deltog iøvrigt i turneringen i 2009 med et hold i U14, dengang medIM Nikolaj Mikkelsen som coach, hvor han førte et dansk hold til sejr!
 
Vi deltog denne gang både med et hold  i U12 og U14. med 4 spillere på hvert hold:
U14:
Nicolai Kistrup (1988)
Arthur Berg (1739)
Thomas Søndergaard Thybo (1819)
Christian Emil Frambøl (1649)
U12:
Filip Boe Olsen (2135)
Jonas Bjerre (2123)
Emil Skovgaard (1488)
Andreas Skovgaard (1611)
Vi var indkvarteret på Jugendherberg, et helt nyt sted, som sagtens kunne sammenlignes med et godt dansk vandrehjem. Også maden var fin, og vores værter havde sågar også undervejs arrangeret en grillaften for os.
Turneringen spillees som en firkantsturnering, hvor man spillede alle mod alle i begge grupper. Udover at Hamburg selv havde hold med i begge grupper, var de øvrige hold fra andre delstater i Tyskland. Vi var inden turneringen klare favoritter i U12, mens vi i U14 måtte dele favoritværdigheden med talenterne fra den arrangerende klub. 

I U12 var vi suveræne og vandt alle tre matcher. Ud af de 12 partier tabte vi kun et enkelt.

Anderledes spændende var det i U14, hvor vi vandt de første to matcher, og dermed kunne nøjes med uafgjort mod Hamburg i den sidste match. Her vandt Thomas Søndergaard Thybo meget hurtigt, så vi kun skulle have et enkelt point mere i de sidste tre kampe. Desværre blev det kun til en enkelt remis, og vi måtte tage til takke med andenpladsen. 

Der var maksimumscore 3/3 i turneringen til Thomas Søndergaard Thybo, Andreas Skovgaard, Jonas Bjerre og Filip Boe Olsen.
Udover skakturneringen, som kunne følges live på deres hjemmeside var der også gjort meget ud af at vi skulle opleve noget, og vi var på havnerundfart og til kamp i den tyske håndboldliga.
Det var en flok glade – og dygtige – men også trætte skakspillere der mandag eftermiddag drog nordpå igen efter en rigtig god og velarrangeret turnering.