Flere medaljesæt end grupper i U-DM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

DM U-8_foto_Thorbjrn

Ungdoms-DM er afviklet på Søndermarkskolen på Frederiksberg i årets måske sidste solskinsweekend. Godt vejr tager dog ikke koncentrationen fra de mange unge ihærdige talenter, som spillede om flere medaljesæt end der var grupper. (foto af deltagere/præmietagere i U-8. Danmarksmesteren John er nummer to fra venstre. Foto: Thorbjørn Rosenlund.)

 

Manosri vandt den ældste gruppe

Eksempelvis de ældste. Her var kun syv spillere i alt tilmeldt U-18 og U-16 som derfor var slået sammen til én turnering. Den vandt FM Mikkel Manosri Jacobsen (BMS) med 4,5 af 5 foran Jens Albert Ramsdal (1968) med 4. Sophus Mecklenburg Møller (Frem, Odense) blev nummer 3 med 3,5, og Viktor Haarmark Nielsen, (Øbro) fik med 3 point en fjerdeplads. 

 

Ser man på de uddelte medaljer fra netop den gruppe ser det lidt anderledes ud:

U-18: Guld Jens Albert Ramsdal, sølv Viktor Haarmark, bronze Rasmus Hvidbjerg, (Hvidovre).

 

U-16: Guld Mikkel Manosri, sølv Sophus Mechlenburg, bronze Magnus Mejlvang (Bornholm). 

 

Fotoet er fra et af de vigtige opgør mellem den senere bronzevinder Magnus (hvid) og gruppevinderen Mikkel, som vandt partiet i 18 træk. (foto Thorbjørn Rosenlund)

 U-DM 15_Thorbjrn_foto

 

Kun fem runder til 26 spillere

De 12-14 årige havde fin tilmelding: 26 spillere.

Dermed var fem runder nok lige i underkanten, da det er et tilfælde om de stærkeste når at møde hinanden. Det vil være en afvejning af om man vil gå væk fra mere seriøs betænkningstid for at få flere runder.

 

Her mødte nummer et og tre i slutstillingen hinanden i sidste runde – (det endte remis) – mens nummer to hverken kom til at møde nummer et eller tre.

 

Guld Nicolaj Kistrup (BMS) 4,5. Sølv Filip Martin Kierulf Hou Holm (Nordre) 4. Bronze Albert Emil Lyng Petersen (BMS) 3,5 point.

Albert, der også for nylig vandt medalje, endda af guld ved hold-NM i skoleskak, fik sin bronzemedalje på korrektion, da der var fire spillere på 3,5.

 

De øvrige fortjener at blive nævnt selv om det altså ikke blev til en medalje i denne omgang:

Nr. 4 blev Christian Emil Frambøl, (Skanderborg), nr. 5 Ellen Fredericia Nilssen (Øbro), nr. 6 Asbjørn Hovgaard Schack (Haderslev). Asbjørn var ubesejret i turneringen med to gevinster og tre remis, mens Christian og Ellen fik deres 3,5 med tre sejre, en remis og et nederlag.

 

Bedst placerede i P-14 var Freja Jungberg Nielsen (Aalborg) som vandt to partier.  

 

U-12 havde 18 deltagere

U-12 blev vundet af Markus Andreas Baadsgaard, (Gribskov), ubesejret med 5,5 af syv, der altså snuppede guldet et halvt point foran Kishichiro Kræmmer (Nørrebro) med 5, mens bronzen gik til Mikkel Mejlvang (Bornholm) med 4,5. Der var yderligere tre på 4,5: Emil Skovgaard og Andreas Skovgaard (begge Nørrebro) samt Noah Ekholm (Hobro).

 

Også meget tæt løb i U-10

De 8-10 årige havde 20 deltagere, her havde arrangørerne fornuftigt vurderet at de lidt yngre spillere nok godt kunne nå at spille syv runder.

Hannibal Valeur Jaques vandt.

 

Lyttere af DR-radio P1, der for nylig omtalte genudgivelsen af Bent Larsens 58 år gamle bog om åbningsspillet, bemærkede en meget ung skakstemme, som velformuleret fortalte om skak i programmet. Det var Hannibal, der tydeligt viste, at han trods sin unge alder allerede har en ganske udmærket forståelse for skak.

 

Her vandt han DM med 5,5 foran tre spillere med 5.

 

Medaljerne i U-10. Guld Hannibal Valeur Jaques (Nørrebro), sølv Tobias Brødsgaard (GSF-Caissa) og bronze Rasmus Emil Ryder Tønnesen (Køge).

Lige uden for medaljerækken men altså også med 5 p. var Simon Ehrenreich (1968).

 

To af gruppens deltagere spillede også P10, pigerækken, her blev Sigrid Erstad Jørgensen (Roskilde) nummer et og Ingrid Elmer Nielsen-Refs (Amager) nummer to. Sigrid vandt to partier og Ingrid et – foruden at begge fik et point uden kamp pga ulige deltagerantal. De vandt begge over “hr. oversidder”. Hvorfor oversidderen er af hankøn fremgår ikke, i en åben turnering kunne det lige så godt være “frøken oversidder”.

  

Dobbeltrundigt DM for de mindste

De alleryngste, U-8, havde deltagelse af fire spillere. Det løste arrangørerne fikst ved at lade de små spille dobbeltrunde, både hvid og sort mod de andre i gruppen. Her sejrede John Christoffer Højstrup Christensen (Silkeborg) med 5 af 6.

 

Tæt løb på andenpladsen: Både Karl-Emil Elmer Nielsen-Refs (Amager) og Maximilian Thræn (enkeltmedlem af Dansk Skak Union) scorede 3,5.

Ada Yildiz (Tåstrup) blev nummer fire, og skal nævnes som bedste pige i U-8. 

 

Pigerne havde også en gruppe

En enkelt pigegruppe kunne oprettes. Det var P 12 hvor Caterina Wul Micalizio (Springeren Kolding) vandt guld med 4 point, sølvet gik til Mikala Højerup (BMS) også med fire. Her vandt Caterina det indbyrdes parti i 5. og næstsidste runde og fik dermed bedre korrektion. Bronzekampen var ligeledes tæt: Medaljen gik til Ida Møller Christiansen (Køge) med 2,5. Samme point opnåede Lotte Zsigri Dyndgaard (Nørrebro).

 

Arrangementet var i kyndige hænder hos Nørrebro Skakklub og Amager Skakforening. 

 

link til resultater