Favoritsejr efter spændende hurtig-DM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Allan Stig_7_runde

Allan Stig Rasmusen vandt danmarksmesterskabet i hurtigskak. (foto taget inden den 7. og afgørende runde af Lene Wul. Til højre for Allan Stig ses Nicolai V. Pedersen.)


 

Inden referatet fra søndagens åbne DM skal vi have det foto af den glade vinder fra lørdagens DM for kvinder, som læserne blev snydt for på spilledagen. Men her er Esmat Guindy, der vandt DM lørdag efter omkamp (foto Hans Paulsen).

 

mesteren Esmat_Guindy_foto_Hans_Paulsen

 

Lars Peter Hansen fra den arrangerende klub, Kolding Springeren har leveret følgende referat fra søndagens åbne DM. Det vidner om at det ikke bare var en nem sejr for stormesteren, og at der var ret mange, som ydede hård modstand.

 

Lars Peter skriver:

GM Allan Stig Rasmussen, Jetsmark vandt DM i hurtigskak foran 37 spillere i Mestergruppen – heraf 10 internationale titelholdere.

Efter de første tre runder havde tre af titelholdere – IM Nicolai Vesterbæk Pedersen, Skanderborg, IM Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia samt FM Martin Matthiesen, Skakklubben af 1968 – lagt sig i spidsen maksimumpoint sammen med Kristoffer Dyrgaard, Frem.

 

Ratingfavoritten GM Allan Stig Rasmussen fulgte på 5. pladsen med 2½ point.

Efter 4. runde havde kun Martin Matthiesen maksimum efter sejren over Jens Ove Fries Nielsen mens partiet mellem Nicolai Vesterbæk Pedersen og Kristoffer Dyrgaard endte remis. Allan Stig Rasmussen holdt sig fremme med en halv mod Mikkel Antonsen, Næstved.

 

Kristoffer Dyrgaard kom tilbage i vindersporet i femte runde og ødelagde dermed Martin Matthiesens stakit. Martins fire point var dog stadig nok til at dele 2. pladsen sammen med Allan Stig Rasmussen som slog Nicolai Vesterbæk og Jens Ove Fries Nielsen som vandt over Jørn Sloth, Nordre.

 

Sjette runde banede vejen for en direkte finale om titlen idet Kristoffer Dyrgaard holdt remis mod Jens Ove Fries Nielsen, og Allan Stig Rasmussen vandt mod Martin Matthiesen. Dermed havde de 5 point hver, og en sejr til en af spillerne i deres indbyrdes opgør være ensbetydende med titlen.

 

Til gengæld havde remis været ensbetydende en korrektionsafgørelse mellem to eller tre spillere, afhængigt af udfaldet i partiet mellem Nicolai Vesterbæk Pedersen og Jens Ove Frie Nielsen, som delte 3. pladsen med 4½ point.

 

Men så langt kom det ikke. Allan Stig vandt i sikker stil, og Jens Ove Fries Nielsen sikrede sig andenpladsen ved at vinde partiet mellem de to forfølgere. Den velspillende Kristoffer Dyrgaard brød seedningen og tog tredjepladsen med 5 point.

 

Turneringstabel DM-gruppen

 

Gruppe 2 blev vundet af Søren Sørensen, Horsens på suveræne 6½ point. Tre spillere delte 2. pladsen: Michael Wilhelm Kull og Jan Han Pedersen, Rokaden samt Kasper Skaarup, Skakklubben af 1968.

 

I turneringen deltog i alt 91 spillere fra 35 klubber, og turneringen afvikledes i Nicolai Scene, der normalt er rammen om eksempelvis kammer- og folkkoncerter.

Turneringsledelsen havde placeret sig på scenen og havde derfra et godt overblik over de fire rækker af borde, og turneringen blev afviklet i god ro orden og efter tidsplanen.