Om Larsen og skakpsykologi i DR P1

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Heine og_Larsen_i_Argentina

Danmarks Radio sendte i radioen på P1 onsdag eftermiddag et kvarters tid om skak. Anledningen var at Bent Larsens Åbningsspillet i skak, oprindelig fra 1957, netop onsdag den 2. september udkommer i en ny udgave med forord af Peter Heine Nielsen.

 

Peter Heine besøgte Larsen i Argentina for at lære af stormesterkollegaen, og arkivbilledet her er netop fra et møde i Bent Larsens hjem i Argentina. 

 

Radioprogrammet var en del af det daglige kulturprogram P1 eftermiddag. Her medvirkede blandt andre historiker, skakspiller og skakskribent Dan H. Andersen, som fortalte om Larsen og om Larsens flair for de psykologiske aspekter af skak.

  

Klik her og find programmet, sendt fra klokken 15.19

 

Radioindslaget med værterne Karen Secher og Ole Brink bragte desuden en reportage fra foreningen “Skak for sjov” på Frederiksberg, hvor DR’s reporter talte med skaktræneren og instruktøren Henrik Andersen og spillede et parti hvor han tabte til den kvikke 10-årige Hannibal, som ifølge programmet snart skal spille EM. 

 

Det er der 14 andre unge danskere der skal:

Se her hvilke 14 danske unge der skal til EM

 

Om selve den nye udgave af åbningsbogen: 

Dansk Skaksalg har bogen. Klik her: Larsen Åbningsspillet, ny udgave.