Aronian vandt Sinquefield Cup udelt

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Aronian Sinquefieldvinder_2015

Armenieren Levon Aronian kom flot tilbage i verdens top-ti da han vandt Sinquefield Cup i USA. Aronian har haft en række dårlige resultater, det ellers høje “2800+ niveau” taget i betragtning, hvor han var nummer to i verden efter Carlsen i en periode. (foto fra turneringen, hvor en glad Aronian har sikret turneringssejren ved remis mod Topalov i sidste runde. Stående i baggrunden sidste års vinder, Caruana.)

 

I Saint Louis fik Aronian seks point af ni foran fire spillere med fem. Det var verdensmester Magnus Carlsen som tabte to partier, Nakamura, Vachier-Lagrave og Giri. På 50 procent kom Grischuk, der besejrede Carlsen undervejs, og Topalov, som længe lå godt i den jævnbyrdige turnering og som i Norge slog Carlsen i første runde. Denne gang dog ikke på tid.

 

Sidste års helt store spiller, Caruana, der vandt 2014-udgaven med hele tre points forspring til Carlsen, måtte i år sammen med Anand nøjes med 3,5. Nummer sidst blev Wesley So med tre.

 

Turneringen blev afviklet for tredje gang, men selv om der er tale om en meget ny aktør på turneringsfronten, har den med store præmier og stærke spillere markeret sig og er en del af “Grand Chess Tour”, der tæller tre verdensklasseturneringer.

 

Den første var Norway Chess, så altså her Sinquefield Cup og den tredje i rækken er London Chess Classic, der afvikles 4. til 13. december.

 

Feltet er næsten det samme, kun er Wesley So udskiftet i London med briternes højest ratede spiller, Michael Adams.

Samlet fører Topalov Grand Chess Tour foran Nakamura, Aronian og Carlsen.

 

Læs mere om Grand Chess Tour