Otte danskere til start i Barcelona

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

mads and_xtra2013

I løbet af sommeren spilles en række Opens rundt omkring i Europa og andre steder. Otte danske begynder fredag i en af de største opens i Spanien, Barcelona Open de Sants. Der er 370 med i den øverste gruppe, hvor alle danskerne har tilmeldt sig, og 740 deltagere i alt.

 

Foruden den næsten sædvanlige håndfuld mesterspillere fra Hillerød med FM Tim Jaksland i spidsen deltager FM Jakob Aabling-Thomsen og IM Jacob Carstensen, begge Brønshøj og IM Mads Andersen, Skanderborg.

 

Som Jakob Aabling-Thomsen skriver inden 1. runde i dag (fredag den 21. august) er det spændende om Mads Andersen, som kun mangler en enkelt GM-norm, kan færdiggøre sin stormestertitel. (Arkivfoto af Mads Andersen, foto Thomas Vestergaard).

 

Link til Barcelona-turneringens hjemmeside:

 

Dansk sommerskak i udlandet

Andre forsøg i løbet af sommeren på at skaffe normer er, så vidt redaktionen ved, blevet ved Martin Haubros imponerende IM-norm i Helsingør under Politiken Cup.

Et forsøg i Manhems i Göteborg, Sverige, tidligere i august gav en placering under middel.

 

Martin Haubro tabte i sidste runde danskeropgøret til IM Mikkel Antonsen, som dermed blev nummer to i IM-gruppen. Her deltog Jens Ove Fries Nielsen i GM-gruppen og fik 4 af 9.

 

FM Martin Percivaldi har været meget turneringsaktiv i løbet af sommeren og spillet i stærke opens i både Warszawa, Helsingør og Riga i forsøget på at opnå IM-norm. Det lykkedes ikke i denne omgang, men Martin har undervejs spillet mod flere af de store navne.

 

I år mødte han den tidligere sovjetiske storspiller Oleg Romanisjin, nu Ukraine, i turneringen i Polen. Og i de to foregående års udgaver af Politiken Cup havde Martin fornøjelsen af at spille mod Timman og Portisch.