Kolding arrangerer to DM i hurtigskak

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Ellen Fredericia_foto_Lene_Wul

DSU og Skakklubben Springeren i Kolding arrangerer DM i hurtigskak lørdag den 19. september for piger og kvinder og søndag den 20.september det åbne officielle DM i hurtigskak.

(På billedet ses et af de unge kvindelige talenter, Ellen Kakulidis. Foto: Lene Wul.)

Der spilles 7 runder efter schweizersystemet i to grupper. Mesterspillere over 1900 i rating spiller om DM, mens der også er en gruppe for spillere under 1900, som må nøjes med at spille om præmier og rating – turneringen rates som hurtigskak. 

Start på 1. runde er klokken 10.00. Man skal møde op senest 9.30, og betænkningstiden er 20 minutter til hele partiet plus fem sekunders tillæg pr. træk fra træk et. Forventet afslutning klokken 19.  

Det hele foregår i Kolding i kulturkomplekset Nicolai, Skolegade 2 midt i byen. 

Hvis du er både kvinde og skakspiller, kan du også spille i Kolding om lørdagen, for der afvikles DM i hurtigskak for kvinder. 

– Vi vil gerne have, der kommer mange kvinder og piger om lørdagen og bliver til det åbne DM om søndagen, siger en af arrangørerne, Lene Wul. 

Der lokkes med rabat, hvis man deltager i begge turneringer. 200 kroner er prisen, mens deltagelse i en enkelt turnering er 150 kroner. De to højestratede kvindelige seniorer tilbydes gratis overnatning, og det gælder også for de to højestratede kvindelige juniorspillere. Kvinderne/pigerne spiller også i to ratinggrupper, her har man valgt at lægge snittet på rating 1600.

Koldings tidligere formand, Richardt Ebbesen, som modtager tilmeldinger til turneringen, tilføjer, at Skakklubben Springeren fylder 75 år i år, og at det har været et ønske at kunne markere jubilæet med denne skakfestival i weekenden den 19.20. september.

Kolding Hotel Apartments tilbyder 15 procent rabat på overnatninger i forbindelse med hurtigskakturneringerne, som er finansieret af DSU, deltagergebyr og fundraising.  

 

Præmier og tilmelding 

Førstepræmie i DM-gruppen er 4.000 kroner, mens den er 1.000 i gruppen under 1900. 

 

Indskud 150,- kroner betales til konto i Spar Nord 9277-4579858139 senest 17. september. 

 
Tilmelding med navn, fødselsdato, rating og telefonnummer senest 17. september via DSU’s turneringssystem eller direkte til Richardt Ebbesen, 24 99 87 30. Eller e-mail: r.ebbesen@stofanet.dk

Annoncen for det åbne hurtigskak-DM er i øvrigt at finde i det seneste nummer af Skakbladet.

Annoncen for kvinde/pige-DM er lørdag aften netop lagt ind i DSU’s turneringssystem:

 

 

Link til tilmelding kvinde-hurtig-DM