Max Euwe Center truet af lukning

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

maxeuwe08 centret

Et unikt skakmuseum og bibliotek er truet med lukning. Det drejer sig om Max Euwe Centret i hjertet af Amsterdam, og truslen kommer fra Amsterdams bystyre, som efter 24 år vi fjerne støtten til centret, skriver chessbase.com

 

Max Euwe (1901-81) var professor i matematik og betegnede skakligt sig selv som amatør. Han vandt verdensmesterskabet i 1935 ved at besejre Aljechin i en match der blev spillet i flere byer i Holland.

Efter Euwes død oprettedes centret som både er museum, bibliotek og et aktivt center med undervisning; det findes i en bygning på Max Euwe Plein – Max Euwes Plads.

 

maxeuwe06-alekhine

Euwe (th) var verdensmester 1935-37. Besejrede den ellers næsten uovervindelige Aljechin, som da også tog titlen tilbage i 1937.

 

En række prominente spillere har protesteret over den påtænkte fjernelse af tilskudet til at holde centret kørende. Der er tale om en lang række spillere fra verdenseliten med Magnus Carlsen og Vishy Anand i spidsen.

 

Alle 18 navne på listen har i de senere år spillet i Wijk aan Zee-turneringerne, så der er tale om spillere, som er bekendt med det hollandske skakmiljø og formentlig også centret.

 

Læs mere her: