Første Sverigesmesterskab til Grandelius

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

SM 2015

Nils Grandelius, kendt her i landet blandt andet fra Philidor, vandt søndag sit første Sverigesmesterskab. Turneringen blev afviklet i Sunne, Värmland, med 10 deltagere alle mod alle. (foto fra 8. runde mellem Pia Cramling og Nils Grandelius, partiet endte remis. Foto Lars O. A. Hedlund.)

 

Grandelius havde inden sidste runde 6,5 point og skulle møde stormesterkollegaen Emanuel Berg (også med i Philidor!) som havde et point mindre. Og Berg vandt et tårnslutspil og nåede dermed også op på 6,5.

 

Det betød omkamp i hurtigpartier. Her vandt Grandelius det første parti og med remis i det andet kunne Grandelius notere at han havde vundet SM for første gang. Men næppe sidste, som kommentatorholdet med GM Stellan Brynell i spidsen bemærkede efter en spændende afslutning.

 

Se mere her på turneringens hjemmeside. Her finder du blandt andet også film med gennemgang af det sidste parti, hvor Berg sikrer sig omkamp.

 

http://www.schack.se/tavling/schack-sm/lottningresultat/