Op- og nedtur for danskere i udlandet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

jens k_2012_okt

Fire lukkede titelturneringer i udlandet med dansk deltagelse var lidt af en blandet fornøjelse. 


Bedst er det gået for GM Jens Kristiansen. Resultatmæssigt i hvert fald. Jens Kristiansen har i Kecskemet, Ungarn, delt førstepladsen i en stormesterturnering med WGM Nomin-Erdene, Mongoliet.

Men det har været et særpræget turneringsforløb, for Kristiansen har kun haft ni partier at score sine seks points i, mens Nomin-Erdene har haft 10 partier.

 

Den modstander, Jens Kristiansen skulle have haft i den manglende runde var ifølge Kristiansen på Facebook ganske enkelt rejst hjem, men uden at det fik pointmæssige konsekvenser.

 

Selv om Kristiansen antyder, at turneringen har været en lidt speciel oplevelse, kommer der dog 10-12 gode ELO-points med hjem i kufferten fra Ungarn. (Arkivfoto af GM Jens Kristiansen.) 

 

Hård modstand til danskere i Växjö

 

I Sverige fik vinderen af kandidatklassen i påsken, FM Bjørn Møller Ochsner, hård træning i en GM-gruppe. 2,5 af 9 blev det til, undervejs en fin sejr mod den stærke norske IM Tari og i sidste runde remis mod Rasmus Svane, der tog en evigskak med bonde under og formentlig har sikret sig en GM-norm.

 

GM Rusev, Bulgarien og IM Daniel Fernandez, England, delte sejren med 6,5.

 

Der var også to IM-grupper, og to danske IM deltog i hver sin gruppe: Både Jacob Carstensen og Jens Ove Fries Nielsen måtte nøjes med hver fire points.

 

Læs mere om turneringen i Sverige her: 

http://www.vismachess.com/sv/partier