Xtracon GM 2015 i ny turneringsform

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

rozentalis okt_2014

Efterårets største turneringsarrangement på Sjælland, “Xtracon Grand Master 2015” bliver afviklet i en ny og spændende udgave i forhold til sidste års turnering. Det oplyser hovedarrangøren, Finn Stuhr, fra Køge Skakklub:

Køge Kyst Skak Alliance har ændret organisation og har i den anledning været forsinket med tilrettelæggelsen af Xtracon Grand Master 2015.

 

 

Der er nu åbnet for tilmelding til årets Xtracon turnering i en ny og spændende udgave.

 

Turneringen afvikles som traditionen tro i skolernes efterårsferie, men af hensyn til de spillere, der deltager i det fynske mesterskab 9.-11. oktober, har vi valgt at flytte startdatoen til mandag 12. oktober. Det lidt senere starttidspunkt betyder, at der er 2 dobbeltrunder fredag og lørdag. Til gengæld har man mulighed for at melde afbud til 2 runder, hvor man samtidig får ½ point.

Vi har valgt at lytte lidt til kritikken omkring turneringsformen. Fremover bliver det en Schweitzer med 40 træk til 1½ time plus en ekstra ½ time + opsparet tid til resten af partiet. Der er 30 sekunders tillæg per træk gennem hele paritet. Tillige vil vi undgå de korte remiser, og der spilles derfor om 3 point ved gevinst og 1 point ved remis.

 

Vi fordobler ratingpræmierne

Som noget nyt har vi indgået aftaler med vores sponsorer, så præmier uden for hovedgruppen kan udbetales som gavekort. De er på det dobbelte af de hidtidige ratingpræmier, men man kan stadig få præmien udbetalt i kontanter. Dog til den halve værdi. Desuden præmier til bedste kvindelige,- junior-  og seniorspillere

 

Allerede nu er vi tæt på at sikre et godt felt af GM´ere, så der kan opnås de nødvendige normer. GM-feltet vil blive offentliggjort løbene, som aftalerne kommer på plads. Så jer danske spillere, der har mulighed for at opnå normer af den ene eller anden slags, se at komme til tasterne.

 

Reduceret indskud indtil 1. september

Vores mål for deltagelsen i turneringen er over 100 deltagere. Vi har derfor reduceret indskuddet væsentligt – helt ned til kr. 500,- pr. deltager, og betales der inden 1. september spare man yderligere kr. 100,- Så alle kan være med.

Vi er derfor glade for at kunne indbyde det danske skakfolk til endnu en Xtracon Grand Master, hvor hovedsponsor er Xtracon A/S.

 

Med venlig hilsen

Finn Stuhr

Køge Skakklub 

 

(foto af den litauiske stormester Rozentalis, der også er medlem af Køge Skakklub, fra GM-turneringen sidste år.)