Kort nyt uge 35

FM Tim Jaksland fra Hillerød blev bedst placerede dansker i Internacional d’escacs de Sants i Barcelona, Spanien. Efter en slutspurt, hvor Tim vandt de fire sidste partier, endte han med 6½/9 på plads 55. IM Martin Percivaldi fik 5½ point (101) mens både Lars Laustsen (161) og Peter Willer Svendsen (179) endte på 5 point. Link til de danske resultater: HER. Turneringen blev overraskende vundet af den blot 23. seedede IM Maximilian Neef (2481) der vandt med 8½/10 og bedre korrektion end GM Harsha Bharathakoti fra Indien. Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.cotxeres-casinet.org/open/angles/index.htm 

 

—-

 

GM Mads Andersen har deltaget i den øverste række i den spanske holdturnering “CE Primera Division 2019”. Den spanske turnering spilles over en uge, hvor Mads har spillet 1. bræt for “Club Deportivo Xadrez Ourense”. Mads endte individuelt på 3½ af 7, mens holdet fik bronze. Link til enkeltresultater for Mads: HER. Link til hjemmesiden for turneringen: HER 

 

—- 

 

Den 1. september er der kommet friske ratingtal fra FIDE. Den danske top ti for aktive spillere ser således ud: 

 

1. Peter Heine Nielsen (2617)
2. Mads Andersen (2603)
3. Sune Berg Hansen (2574)
4. Allan Stig Rasmussen (2559)
5. Jesper Søndergaard Thybo (2551)
6. Jakob Vang Glud (2550)
7. Boris Chatalbashev (2526)
8. Jonas Buhl Bjerre (2506)
9. Lars Schandorff (2496)
10. Bjørn Møller Ochsner (2494)

 

—-

 

Foreningen Chess House i Aarhus fortsætter. Det står klart, efter at DSU har bevilget et lån til Chess House, og at det samtidigt er lykkedes den nye bestyrelse at forhandle en markant huslejenedsættelse på plads. Den tidligere formand Sven Erik Højstrup Christensen tømte lokalerne for inventar og materiel, men det er ad omveje lykkedes at få de fleste af tingene tilbage igen. Bestyrelsen og frivillige hjælpere er i disse dage ved at nyindrette lokalerne på Katrinebjergvej 111A i nordbyen i Aarhus. Chess House har desværre endnu ikke adgang til den faste hjemmeside www.chesshouse.dk – men følg udviklingen på Facebook: https://www.facebook.com/groups/chesshouse/

 

—-

 

Mandag aften kl. 20:00 spiller den 13. verdensmester Garry Kasparov mod verdens nummer 2 Fabiano Caruana i en match over 20 partier i lynskak og hurtigskak i disciplinen Chess960 eller Fischerandom, som det også hedder. Der er yderligere tre matcher: Wesley So mod Veselin Topalov, Leinier Dominguez mod Peter Svidler og Hikaru Nakamura mod Levon Aronian. Præmiesummen er på $200,000. Link til live på Chess24 fra Saint Louis: HER

  

 

Garry Kasparov og Fabiano Caruana skal møde hinanden i chess960. Foto: Lennart Ootes, Grand Chess Tour

 

—-