Sommerskak i den svenske Lund

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Cramling Pia_3298ax.jpg_foto_Calle_Erlandsson

Når Politiken Cup er afsluttet i Helsingør søndag den 2.august kan de skaksultne fortsætte med endnu en turnering ikke langt derfra. Man skal bare en lille tur over vandet til det skønne Skåne, og her arrangeres CellaVision Chess Cup i Lund 7.-9. august. (foto af GM Pia Cramling er taget af Calle Erlandsson.)

 

Der er mulighed for at vinde ganske store præmier. Især taget i betragtning, at der er tale om en turnering, der afvikles over en forlænget weekend: Førsteprisen er således 15.000 svenske kroner, andenpræmien 9.000 og tredjepræmien 6.000.

 

I alt er der otte pengepræmier i hovedturneringen, der spilles som FIDE-Schweizer med 15 minutter plus 5 sekunder pr. træk i de første fire runder, og med 90 minutter plus 30 sekunder i de sidste fire runder.

 

Calle Erlandsson fra arrangørerne fortæller til skak.dk, at der på turneringens hjemmeside findes interviews med skakprofiler og arrangører. For eksempel kan man læse interviews med stormestrene Jacob Aagaard, Jens Kristiansen og Carsten Høi samt med Lars-Henrik Bech Hansen.

 

Der er omkring 90 tilmeldte, heraf 12 GM, blandt andre Hector, Kristiansen, Høi, Pia Cramling, Semcesen, Brynell og Tikkanen. Der ventes 250 spillere i alt, og for tilskuere er der også sørget for instruktive og underholdende kommentarer på højeste niveau, da den tidligere verdensklassespiller Ulf Andersson hentes til Lund som kommentator.

 

Læs mere i Skakbladets papirudgave nummer tre hvor der er en helsidesannonce og/eller på følgende link www.lask.se/gp.