Reykjavik Open

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den hollandske stormester Erwin L’ami (2605) kunne tillade sig at tabe i 10. og sidste runde i Reykjavik Open og alligevel vinde den stærke turnering udelt ½ point foran GM Pavel Eljanov (2727), Ukraine og GM Fabien Libiszewski (2514), Frankrig. Erwin L’ami scorede 8½ af 10. Der deltog 273 spillere.

Bedste dansker blev GM Allan Stig Rasmussen med 6½ point som nummer 24, men turneringen var generelt dyr for danskerne i ratingsammenhæng. Samlet måtte de 13 danske deltagere aflevere 147 ratingpoint. Den afgående DSU formand Lars-Henrik Bech Hansen var en af undtagelserne. Han vandt 24 ratingpoint og førstepladsen for spillere under 2000 i Elo. Et andet FU-medlem, Tom Skovgaard, vandt over IM Vladimir Poley (2269) i 6. runde og den dansk/islandske stormester Henrik Danielsen fik i sidste runde en fin skalp med sejr over GM David Navara (2736).

 

asr reykjavik
GM Allan Stig Rasmussen – bedste dansker (foto: Lars-Henrik Bech Hansen)


Årets turnering var et led i festlighederne for den islandske stormester og tidligere FIDE-præsident Fridrik Olafsson, der fylder 80 år i år. I den anledning var også den nuværende FIDE-præsident Kirsan Ilyumzhinov og ECU-præsident Zurab Azmaiparashvili forbi for at ønske tillykke.

 

fridrik olafsson

Ilyumzhinov, Olafsson og Azmaiparashvili (foto: Lars-Henrik Bech Hansen)

Hjemmeside: www.reykjavikopen.com