IM-norm til Kåre Hove Kristensen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmarks førstebræt ved Senior VM for hold i 50+ klassen, Kåre Hove Kristensen, scorede 6 af 9 og opnåede dermed sin første IM-norm.

Slovakiet vandt foran Tyskland og med de engelske favoritter på 3. pladsen.

Seniorchef Bent Sørensen skriver fra Dresden:

Det blev til en IM-norm til Kåre, men han måtte kæmpe for den. Han havde en lovende stilling, men havnede i et dårligt slutspil. Det lykkedes ham dog at holde tårnslutspillet med tre bønder mod fire remis.

 

senior vm_uk_dk
Fra kampen England – Danmark, hvor Nigel Short var førstebræt for England. De danske spillere er Kåre Hove Kristensen, Jørn Sloth, Bent Sørensen og Preben Sørensen. Bagerst står holdets femte spiller Pouelsten Holm Grabow (foto: Margarita Baliuniene)
 

Nu bliver det spændende, om Kåre kan score sin anden norm i weekenden, hvor han spiller i XtraCon-Skakligaen.
 

Det danske hold måtte indkassere det tredje knebne nederlag og da det er matchpoints, der tæller , får vi en beskeden placering. Vi har dog spillet udmærket og haft en god turnering med mange interessante partier. Jeg sluttede selv med at slå GM Lutz Espig.
 

Bent Sørensen
 

Vi skal se Kåre Hove Kristensens gevinst fra 2. runde:


 

I 65+ klassen var Rusland helt suveræne og vandt alle 9 kampe.
 

Hjemmeside: www.schachfestival.de